Honda Aracının Titreme Sorununa Bir Türlü Çözüm Bulamıyor.

Sinan
14 Mart 2024 12:55

2022 yılında aldığım Honda City marka aracımda, yaklaşık 28 bin kilometre civarındayken başlayan ve fren pedalına bastığımda aracın titremesine neden olan bir sorun yaşamaktayım. Fren yaparken meydana gelen titreme sorunu sebebiyle 30 bin kilometre bakımı sırasında İstanbul/Maltepe'deki Honda Mutluhan servisine başvurdum. Ancak, sorunun kontrol edilmeden direkt olarak fren disklerinin değişimini tavsiye edilmesi ve bu işlemin ücretli olarak yapılmasına rağmen sorunum devam etti, hatta artış gösterdi. Disk değişiminin ardından sorunu yaşamaya devam ettiğimi belirtmek için Mutluhan bayisine tekrar gittim. Servisteki Garanti Uzmanı, test sürüşüyle sorunu hemen fark edip Honda Genel Müdürlüğe bildireceğini ifade etti. Ancak, bu tür durumların garanti kapsamına dahil olmadığını ve sorunun tasarımdan kaynaklanabileceğini belirtti. Bana, istenirse tekrar ücretli değişim yapılabileceğini, ancak sorunun tekrar düzelmemesi halinde başka bir çözüm olmadığını söyledi. Aracı satın aldığımda mevcut olmayan, ancak sonradan ortaya çıkan ve sürüş konforumu ciddi şekilde etkileyen bu sorunla ilgili servisin destek vermemesinden dolayı mağdurum. Ücretli olarak ve belki de parçaların ömrünü doldurmadan yaptırdığım değişimde, muhtemel bir fabrikasyon hatası yüzünden hala mağdur ediliyorum. Bu kadar kolay tespit edilebilen bir sorun için çözüm bulunamaması ve açıkça mağdur edilmiş bir müşterinin durumu, Honda gibi sektör lideri bir firmaya yakışmıyor. Garantili olarak aldığım ve tüm bakımlarını özenle yetkili serviste yaptırdığım aracımın sorununun acilen düzeltilmesini ve mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum.

Emre

2022 City var bende de aynı problem 23 bin km lerde başladı. Servisten diskler yamuk sıcakken su tutmuşsunuz dediler. İnsan aklıyla dalga geçiyorlar. Gerçekten kalitesiz bir araba aldıktan sonra çok pişman oldum.

Emre

Benim fikrim kullandıkları disk ten kaynaklı olduğu yönünde sırf bu yüzden uyumlu başka marka servis dışında bir disk taktirmayi düşünüyorum.

Sinan

Farklı yerlerden yaptığım hiçbir şikayetim dikkate alınmadı. Ben 10bin km olmadan tekrar ücretini ödeyerek disk balata değişimi yaptırdım öyle düzelmiş oldu Şu anda. Parça üretim hatası var gibi gözüküyor ama hatayı kesinlikle kabul etmiyorlar. Yeni parçada bile aynı şiddette olmasa da hata var gibi duruyor hala bende de.

Okan sonuçtan hiç memnun değil

Honda City Fren Diski Titriyor

Okan
08 Ağustos 2023 12:02
Erhan sonuçtan hiç memnun değil

Honda Garanti Kapsamında Sorun

Erhan
08 Nisan 2024 23:55
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Honda City’de Çözülemeyen Far Titremesi Sorunu

09 Ekim 13:43