22 Mayıs 2023 10:33

2023 Forza aldım, aracı aldıktan kısa bir süre sonra ön kısımdan gelen rahatsız edici sesleri fark ettim ve bayiiye gittim. Rodaj bakımında halledelim dediler. Motor 1100Km de ve rodaj bakımına gittiğimde yetkili servisiniz bu duruma normal dedi. Arnavut kaldırımı, kaldırım taşı veya biraz bozuk yollarda motorun ön gidon altı amortisör kısmından takır tukur sesler geliyor. Ayrıca kasis veya yoldaki bir çukura düşersem küüt diye çok rahatsız edici bir ses geliyor. Servisiniz bu 2023 modellerde böyle diyor. Bu durumu biraz araştırdığımda 2023 modellerin 10/7 sinde aynı şikayetin olduğunu tespit ettim. Ayrıca aynı model forza buldum ve deneme sürüşü yaptım benim motordaki bu rahatsız edici durum denediğim Forza'da yoktu! Yetkili servis normal diyor ancak bu normal olamaz! Bir sürü motorsiklet kullandım ben böyle bir şey yaşamadım. 50cc dahil bir çok motosiklet kullandım hiç böyle bir durum yaşamadım.

Yorumlar (15)

Kadir
Kadir

Çözümü Buldunuz mu. Bende 2024 model aldım 3 mayısta 1.2 gün sonra fark ettim. Sakarya ersin motora servise götürdüm 1 gün kaldı, amortisörü sökmüş yağını vs ölçümlerini yapmış ama bir şey yokmuş. Ses devam. Honda Türkiye'yi aradım başka servise yönlendirdi Kocaeli haldız Honda ya gideceğim onlarda 1 hafta 10 gün kalıcak dediler bakalım inşallah Bulurlar bulamazlarsa severek aldığım motorumu satıp xmax alacağım

Orçun
Orçun

Cozebildinizmi iki gün oldu alalı bende de aynı ses bozuk yolda çok belirgin maalesef

Abdullah
Abdullah

Aynı sorun bende var çözümü bulursanız yazarsanız sevinirim

Sattım kurtuldum

Emre
Emre

Aynı sorun bende de vardı. Ben 3 sefer aldığım bayiye 3 sefer de başka bayilerin yetkili servisine götürdüm. Size söyledikleri bana da bu ses normal deyip beni geçiştirdiler. Aldığım bayiye 4. Sefer gitmek istedim çünkü çok sinirim bozulmuştu. Motorumu ustalar içeri aldı ve yarım saat sonra motorum içeriden cıktı. Tekrar kontrol ettiğimde takur tukur ses yoktu, ne yaptınız dedim ne bunun sıkıntı arka aks yerinde ki "oring" contasını değiştirdik dediler ve beni orada geçiştirdiler. Ben sorunum çözüldü sevinirken, hiç aklıma gelmiyor yeni aldığım bu motorda neden böyle bir sorun olur o kadar para ödüyoruz niye böyle bir sorun oluyor. Sinirim anlik gitmişti. O günden sonra aldığım motordan zevk alamıyorum bu markayı kötülemek adına yapılmış bir cevap değil, ama milleti ortada bir sorun varken, sorun yok deyip başından salmak bana göre yanlıştır. Motorumdan en ufak ses bile artık sinirime dokunuyor. Bir motordan soğumam böyle oldu.

Oktay
Oktay

Merhabalar 300 km de 2023 forzada aynı sorunu bende yaşıyorum çözüm bulan varsa lütfen paylaşsın çok can sıkıcı.

Çözüm yok. Bütün forzalar böyle

Giray
Giray

2022 Model 0 km forza aldım şu an 1.200 km de aynı ses bende de var servis normal olduğunu söyledi... Şu an ses çok daha rahatsız etmeye başladı yine gideceğim servise bir çözüm bulan varsa lütfen paylaşsın

Doğan
Doğan

Selam Frene basınca sesi kesiyormu düşük hızlarda gidice yüksek hızlarda duyulmuyor ama senikide baskan hatta siya askıdaki bilyedendir dedim kendi kendime bulamadım disk ten gelir dediler sıkıldım artık bu sesten cit cit 😡

Erkut

Merhaba. Aynı sorunu bende yaşıyorum be inan kafayı yedirecek türden. 2023 model motorumu 600 km de satıp gittim tekrar 0 km aldım bu sefer sesler daha çoğaldı. Dediğin gibi Arnavut kaldırımlarda ya da ara sokakta gazı bıraktığında motor kendi halinde boşta giderken bozuk yollar olsun çukur olsun kasis olsun hem o ses çok rahatsız edici hem de ayağını ön basamağa koyduğunda hissedebiliyorsun. Çözüm buldunuz mu acaba servise vs götürdünüz mü? Yardımcı olursanız sevinirim

Koray
Koray

Vallahi bende de var aynı sorun ve motordan soğudum. İlana koydum satacağım. 2023 model daha 500 km de

Erkut

Ya bunlar nasıl insanlar yazık günah ya para kazanılmıyor az para da değil anlamıyorum ben de 2 yere götürdüm ısrarla o sesi duymuyorlar ama arkadaşlarımın hepsi kullanımda sesi duyuyor ne yapacağız anlamadım

Hayır, servise göre bu durum normalmiş ne yazık ki

Deniz
Deniz

2022 model Forza 250 kullanmaktayım. Henüz 100 km de ve dediğiniz sesler 2 gündür benim motorumdan da gelmekte. Çok takıldım henüz götürmedim servise ama Honda gibi bir markanın bu tarz durumlarda ürününün arkasında durmasını temenni ederim. Umarım sorunumuzu cozebiliriz. Çünkü gerçekten normal bir durum değil bu.

Berk
Berk

Aynı sorun 2022 model 1100kmde benim forza da da mevcut. Ses motor ASKİ kulağından geliyor. Rodaj bakımında usta buradan yaptığını söyledi. Garantiden işlem onayı Honda merkezden gelmedi. Dosya acildi reddedildi. Simdi yine dosya açtırdım bekliyorum. Hatalı üretimi kabul etmeyen bir marka oldu ne yazık ki Honda

Honda Motosiklet Hayal Kırıklığı Honda Forza 250

08 Mayıs 2024 19:05

Honda Forza 250: Sürekli Sorunlar Ve İlgisiz Servis

27 Aralık 2024 10:45
Umut sonuçtan hiç memnun değil

Honda Motosiklet Lütfen Es Geçmeyin! Pcx 2023 Amortisör Sorunu

08 Ocak 2024 04:08