Öznur
23 Mart 2024 12:07

16 ang 171 plakalı aracım ile 08.10.2023 tarihinde 17:04:52uludag milli parklar gişelerinden giriş yapmıştım.
Aracımda HGS etiketi yoktur.
Plakama kayıtlı HGS etiketi / bakiyesi olmadığından geçici ihlali geçişe tabi olmam gerekir Ve ekteki Milli parklar kanunu 6. Maddeye istinaden yazılı SMS ya da e devlete mesaj gelmesi gerekiyordu.
Fakat giriş yaptıktan sonraki gün dahil, 15 gün 30 gün ve neredeyse haftada bir kez, e-devletim ve karayolları sistemi üzerinden ihlali geçiş sorgulamasını yapmış ve hiçbir ihlali geçiş ya da e devlete düşen yazılı bir mesaj almamıştım.
Sosyal medyada tesadüfen dolaşan bir videoyla öğrenmiş bulundum ki 60 TL'lik geçiş ihlalimiz 10 katı faiziyle birlikte 660 TL'ye yükselmiş.
****Bahse konu Borç hakkında yetkili kurum tarafından zamanında SMS almadım ya da zamanında e devletime herhangi bir tebliğ yapılmadığı için bu haksız faize maruz bırakıldım.
****Ayrıca Basın yayın kanallarında, Milli parklar tek gişede HGS uygulaması
yapan PTT tam kapasiteli geçiş bilgisinin verilmediği gerekçesiyle 1 Ocak 2024 yılı Öncesindeki cezaların http://www.hgsmusteri.ptt.gov.tr/ başvurarak iade edilmesi için gerekli yazılı haberleri ekte mevcuttur. h**************@ptt.gov.tr den gelen cevap ise gerçekten çok şaşırtıcı.
HGS PTT gibi bir kurumun GSM bilgime ulaşamadıkları yönündeydi. Bu durumda Karayolları otoban köprü vs üzerindeki HGS ihlali geçişlerimde GSM ya da e devletime ulaşıp bugüne kadar nasıl mesaj aldım?!
Bu konuda mağdur olan diğer vatandaşlar gibi, bende 660 TL'lik ceza tutarına itiraz ediyorum. Bu haksızlık ve mağduriyetin düzeltilmesini talep ediyorum.
Ekte konuyla ilgili ekler mevcuttur.

Ersin sonuçtan çok memnun

HGS Park Uludağ İhlali Geçiş

Milli Parklar HGS Geçişi İhlali İtirazı

Levent
27 Ocak 2024 21:07
Arda sonuçtan hiç memnun değil

HGS Borcu Görünmüyor, 10 Kat Ceza Tehdidiyle Karşı Karşıyayım

Arda