HGS Sistemindeki Eksiklikler Ve Aşırı Ceza Uygulaması

Duygu
03 Kasım 2024 10:53

15 Eylül 2024 de İzmir-Bursa otoyolunu kullandık. HGS ye tutar yükledim. Tahsilatı olmadı. İhlali geçiş mesajı geliyor. Borç tutarı yazmıyor. Tutarın ne kadar olduğu iletilmiyor. Bakiyeyi tahsil eder diye düşünerek bir sure sonra tarafımca unutularak kontrol de etmedim. Kötü niyetle de davranmadım. Sonradan öğrendim ki geçiş 640 TL, HGS bakiyem 570 TL ymis. 70 TL için 45 gün sürede aşılınca 640 TL nin 5 kati 3200 TL ceza ödemek durumunda kaldım. İhlali geçişten 45 güne kadar HGS nin ödenmediğine dair ne bir mesaj geldi, ne borçla ilgili bilgi verildi. Borcumuz varsa HGS den olan tutardan kısmi de olsa niye tahsilatı yapılmaz? Sistemi düzeltmek bu kadar zor olmamalı. Borcumuz varsa HGS de olan tutar tahsil edilsin. Kalan tutar eksikse düzenli mesaj gönderilsin. Beklenmesin. Sisteminizde sıkıntı var. HGS de 1 TL bile eksik olsa tahsilatı olmayan sistem de, bilgilendirme de düzgün olmayınca, nice vatandaşı mağdur ediyorlar. Birileri zengin oluyor. Hesapta 70 TL yok diye 3.200 TL ödeyince kendimi kötü hissediyorum, yazıklar olsun.

Nuran
08 Ekim 2024 19:40

HGS Geçiş Ücreti Hala Tahsil Edilmedi, Mağduriyet Yaşıyorum

Hüseyin
03 Ağustos 2025 13:46

HGS Uygulamasında Geçiş Uyarıları Geç Geliyor, Haksız Ceza Ödüyorum

Erhan
25 Eylül 2025 00:45
Alper sonuçtan hiç memnun değil

Alper
21 Ekim 2024 23:39