Hazine ve Maliye Bakanlığı Emlakçıların Vatandaştan Almış Olduğu Komisyonlar

28 Eylül 2024 15:52

Sayın Bakanım, işlerinizde başarılar dilerim. Sayın Bakanım, emlakçıların gayrimenkul alım ve satımında almış olduğu %2 satıcı, %2 alıcı, toplam %4 oranlarının indirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Örneğin, 5.000.000 TL'lik satıştan 100.000 TL satıcıdan, 100.000 TL alıcıdan komisyon almaktadırlar. Daha yüksek satışlardan daha fazla komisyon almaktadırlar. Dairenin içinin mobilyasını ve beyaz eşyasını mı alıyorlar? Bir binayı göstermek ve ilan vermek ne güzel ballı kaymak! Emlak komisyon oranlarının, Sayın Bakanım, %0,5 satıcıdan, %0,5 alıcıdan, toplam %1 olması gerektiğini düşünüyorum. Emlakçıların fatura ve fiş kestirdikleri meçhul çünkü bakıyorum, en kolay iş bir araba, bir iş yeri, emlak dükkanı açıyorlar. Kira komisyonunun yıllık kira bedelinden %12 olarak alınması yerine, %2 olması gerektiğini düşünüyorum. 3 veya 4 sene emlakçılık yapanların altlarında lüks araçlarla gezdiklerini görüyorum. Emlakçıların sıkça denetlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Vatandaştan ne kadar fazla komisyon alacaklarının hesabını yapıyorlar. Devamlı kontrol edilmesi gerekiyor. Sayın Bakanım, sağlıklı ve huzurlu bir şekilde çalışmayı Allah'ım nasip etsin. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Sebahattin sonuçtan çok memnun

10 Temmuz 2023 01:22
"Gerekli ilgiyi gösterdiğiniz için çok memnun oldum ayrıca çalışmalarınızdan dolayı çok teşekkür eder saygılarımı sunarım"

Hazine ve Maliye Bakanlığı Asgari Ücretliden Asgari Ücret Fazlası Maaş Aldığında Alınan Verginin

20 Temmuz 2024 16:56

29 Ocak 2024 21:58