Hazine ve Maliye Bakanlığı Asgari Ücretliden Asgari Ücret Fazlası Maaş Aldığında Alınan Verginin

20 Temmuz 2024 16:56

Sayın Bakanım, sağlıklı günler dilerim. Sorun, asgari ücretle çalışan kişilerden asgari ücretten fazla ücret alındığında vergi kesintisi yapılmasıdır. Bu kesinti %20 oranındadır. Sayın Bakanım, alınan 25.000 TL ve 30.000 TL gibi bir para ile geçinmek zor fakat vergi kesintisi de yapıldığında vatandaş çok zorlanıyor. Oğlum güvenlikte çalışıyor. Üç çocuğu var ve aylık yol parası kadar kesinti yapılıyor, 2.000 TL kesinti var. Sayın Bakanım, sadece benim oğlum için değil, tüm çalışanlar için bu verginin kaldırılmasını talep ediyorum. Bu vatandaşlar sanki yetmiş veya seksen bin TL maaş alıyormuş gibi, onların yerine vergi vermekten kaçınan büyük firmalardan ve iş sahiplerine bakın. Gariban vatandaşların aldığı üç kuruştan da vergi alınması bana göre hiç hoş olmuyor. Vatandaşlar sızlanıyorlar Sayın Bakanım, bu işe el atacağınızı umduğum için size yazmak zorunda kaldım. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum. İşinizde başarılar dilerim.

02 Ağustos 2024 18:46

Sayın maliye bakanım hayırlı işler dilerim geçenlerde kuyumcu-doktor-avukatlara vergi denetimi yaptığınızı okudum çok memnun oldum ama vergi vermeyen veya götürü olan esnaflarda denetlensin örneğin hatlı minibüsler-plaka kiraya veren esnaflar-taksiciler - bayan kuaförler- estetikçiler aylık milyonları bulan gelirleri olan esnaflar olduğunu duyuyorum vergi vermediği gibi devleti ve hükümeti kötüleyenler olduğunu görüp duyuyorum büyük firmalarda sayın cevdet yılmaz"ın TV programında yatırım yaptıkları için vergi vermiyorlar kim verecek çalışanlar ile emekliler mi verecek hele ki asgari ücretten fazla ücret alandan vergi kesilmesi kadar yanlış bir durum göre mi-yorum sayın bakanım eşraflar vergi vermemek için bir yolunu buluyorlar vergilendirme hususunda piyasada yıllarca malı müşavirlik yapmış kişilerden 30 ve 40 kişilik bir ekip ile vergi konularını müzakere yapılmasını daha uygun görüyorum şirkette çalışan bir malı müşavir ile piyasada esnaf ile irtibatlı olan bir malı müşavir daha iyi yorum yapacağına inanıyorum esnaflardan yeteri kadar vergi alınması için piyasadaki malı müşavirlere ihtiyaç var onların görüşleri alınmaz ise firmalar daha çok vergi kaçıracaklar sayın bakanım sağlıklı ve huzurlu günler diler vergilendirme ile ilgili gayretlerinden dolayı teşekkürlerimi iletir saygılarımı sunarım.

08 Temmuz 2025 18:22

05 Temmuz 2024 11:08