Hazine ve Maliye Bakanlığı %90 Altı Ortopedik Engellilerin Araç Kullanımı Mağduriyeti.

01 Kasım 2023 14:25

Hazine ve Maliye Bakanlığı %90 altı engellilere verilen ÖTV muafiyetli aracı sadece kendisi kullanabilir yasasını çıkararak hem engellileri hem de ailelerini mağdur etmiştir. 1. derece anne, baba, eş, çocuk kesinlikle kullanabilmelidir. Yasa düzeltilmelidir. Bu durum engelliyi de ailesini de mağdur etmekten başka bir şey değildir. Ne demek engelli aracını sadece engelli kullanır? Olaya aile olarak bakın, çocuğum hastalandı, arabam evde, ben işteyim, eşim götüremeyecekse ben o arabayı ne yapayım? Araç kirlendi, yıkamaya gidecek çocuğum, annem, babam, eşim götüremeyecekse o aracı ben ne yapayım? Veya iş yerime servisle gidiyorum, fakat gün içerisinde farklı bir durum oluştu, ailemle başka bir yere gitmeye karar verdik ve benim iş yerimden alınmam lazım. Ben taa eve kadar gidip o şekilde mi tekrar bir yere gideceğiz? Ve bu en bombası, ben ameliyat olacağım, hastaneye ailemle gittim, hastanede ameliyatımı oldum. Taburcu oldum. Araç kullanamıyorum, ne olacak? Aracı rehin mi bırakacağız, yani resmen %90 altı engelliler ve aileleri mağdur edilsin adlı çalışmayı hayretler içerisinde okudum. Engellilere bir iyilik yapılacak ama 1000 misli ile nasıl burunlarından getirebiliriz isimli bir çalışma düzenlenmiş. Bu yasanın acil bir biçimde değiştirilerek birinci derece akrabaları da aynı il içinde kullanabilir durumuna geri değiştirilmesini talep ediyorum.

Sebahat
Sebahat

Bir an önce bu yanlıştan vazgeçilmeli. Bizde de aynı durumlar söz konusu. Annem 60 yaşında bu kadın nasıl sanayiye gitsin? Nasıl muayeneye gitsin. Nasıl uzun yol yapsın? Zaten engelli. Uzun süre aynı pozisyonda duramaz ki? Önünde bir ameliyatı daha var kendi alacağı araçla gidip dönemeyecekse na anlamı kaldı. Bu insanlarla dalga mı geçiliyor

Hazine Ve Maliye Bakanlığı %90 Altı Engelli Raporu İle Alınan Araç 1. Derece Kullanamaması

02 Kasım 2023 00:36

29 Aralık 2023 16:32

Hazine ve Maliye Bakanlığı Engelli Raporu Sahibi Aile Bireyleri İçin Araç Kullanımıyla İlgili ÖTV İndirimi Düzenlemesi Talebi

03 Ocak 2024 14:07