Gruppal Tayland Turu Mağduriyeti

Gizem
14 Eylül 2024 09:34

30 a yakın ülke gezmiş birisi olarak ilk defa Gruppal ı tercih ettim. Grupta 1 çiftimiz Ankara aktarmalı uçuş ile Sabiha Gökçene gelmişti. Ve valizleri ne yazık ki Sabiha'ya ulaşmamıştı. Bu süreçte check-in ve boarding time a yetişmeleri belirsiz iken haliyle insanlar devamlı WhatsApp grubuna bilgi alma amaçlı yazsalar da rehberimiz oralı olmadı. Akabinde Phuket havalimanına indik. 2 gün Phuket te kaldığımız süre boyunca 3-4 kez sürat motorları kullanıldı. Bu süreçte ( grup 20 kişi ) 5-6 kişi istifra edip oldukça kötü durumdayken ( hata 1 çift gruptan ayrılıp hastaneye gitmek zorunda kaldı ) sağ olsun B**** bey poşet temin etmekten öte gitmedi. Hastaneye ayrılan çiftle de doğru düzgün ilgilenmedi. Phuket e varınca ekstra tur paketlerinin satın alım süreci başladı. Toplamda turun ilk beyan ettiği bilgilendirme evraklarında toplam 450 euro tutan paket, şimdi 515 Euro olmuştu. Gerekçe ise "Zam geldi" idi. Phuket te kaldığımız süre boyunca bize ne buranın tarihi, yerel alışkanlıkları ne de başka bir konu hakkında hiçbir rehberlik hizmeti sunmadı. Hatta daha ilk gün otobüs ile otellere geçerken ben dahil birkaç çiftin sordukları soruları aşırı bulmuş olacak ki anne babası yaşındaki insanlara " siz bunları not alın en iyisi ben toplu cevaplayayım " şeklinde kibirli cevapları da oldu. Ardından Pattaya ve Bangkok turumuz için Pattaya ya geçilecekti. Salam Air ile gittiğimiz 20 kg valiz + 7 kg kabin valiz hakkımız, Phuket - Bangkok uçuşunda tercih edilen ara bir uçuş firmasında 15 kiloya düşmüş! Bunun önceden kimseye bilgilendirmesini yapma gereği duymayan acenteler ( Tatil Sepeti, Tatilbudur.com, Gruppal ve Coral Turizm ) sayesinde gruptaki herkes haliyle bizden kaynaklı olmayan bir sebepten ekstra para ödemek istemediği için, Phuket Havalimanında valizlerini açıp birbirine pay ederek bu süreci çok Zorlu bir şekilde çözmeye çalıştık. Hayatımda ilk defa bir tur acentesinin bu kadar ciddi ve büyük bir konuda bilgi vermemesine ( veya vermemeye tercih etmesine ) tanık oldum. Pattaya ya vardığımızda bizi karşılayan bir yerel rehber ( Thai li bir arkadaş ), bir de S***** adında 10 yıldır Bangkok ta yaşayan bir Türk rehberimiz vardı. 10 günlük turun neredeyse tek iyi yanı onlardı diyebilirim. İnsaniyetli, güler yüzlü, yardımsever, duyarlı bir rehberimiz olmuştu sonunda. Pattaya ve Bangkok sürecinde iki rehberimizden de tur ekibi olarak oldukça memnun kaldık. Keza bu memnuniyet yerel rehbere verilen ciddi bahşişler ile de kendini gösterdi zaten.

24 Ekim 2024 23:37 (Şikayetten 1 ay sonra)

Arzu sonuçtan hiç memnun değil

29 Ocak 2025 12:41

Tatil Sepeti Phuket Turu 16-23 Eylül Rehber Sıkıntısı

24 Eylül 2024 19:59

Zeynep
24 Ocak 2024 12:19
Gruppal Satın Alınan Tur İle Yapılan Tur Uyuşmazlığı
Kamile sonuçtan hiç memnun değil

08 Şubat 2024 16:41

25 Aralık 2024 20:26