Şükrü sonuçtan hiç memnun değil

Gelecek Varlık Yönetim Borcun Ödenmesi, Yüksek Faize Hakli İtiraz!

28 Nisan 2024 03:17

Sayın Gelecek Varlık Yönetimi A.Ş. yetkilisine,

2015 yılında işletmemize ait Mersin Dilbilim Dershanesi için HSBC Bank'tan kullanılan kredi kartı neticesinde oluşan borç karşılığında, 3.697,70 TL ana para tutarındaki borcum, firmamızın iflası neticesinde faaliyetine son verdi ve taksitleri ödeyemedim. Borç bana kaldı. Aradan geçen uzun süre içerisinde faiz, avukatlık ve dosya masraflarıyla birlikte borç miktarı toplamı 32.374,11 TL'ye yükselmiştir.

Ben, sağlık sorunları ve işsizlik nedeniyle ciddi mağduriyetler yaşamaktayım. Kendime ait bir evim yok, borcu bir çırpıda ödeyecek durumum da yok, eşimden ayrıldım. Yuvam dağıldı, bu durumları yasal usulüne uygun olarak mal beyanında belirtmeme rağmen, firmanızın avukatları icra işlemleriyle sürekli olarak hem beni hem de ailemi mağdur etmektedir. Okuma yazması olmayan yaşlı annemin evine yapılan icra ziyaretleri, yaşanan bu süreçte bize büyük bir sosyal ve psikolojik baskı oluşturmaktadır.

Bu borcu kapatmak için yakınlarımdan destek almayı planlamaktayım; ancak, faizlerin aşırı yüksek olması nedeniyle bir çözüme ulaşamıyoruz. Borç miktarı aşırı yüksek, banka hesabım veya üzerime kayıtlı herhangi bir menkul veya gayrimenkul bulunmamaktadır. Tek çarem, aile yakınlarımdan alacağım destek ile bu borcu kapatmaktır. Ne yazık ki, HSBC yetkilileri borcu Gelecek Varlık Yönetimi A.Ş.'ye aktarmış, bu şirket ise icra işleminde aşırı yüksek faiz talepleriyle herhangi bir uzlaşma teklifimi reddetmektedir.

Bu mektubumla, yaşadığım bu durumu kamuoyu ile paylaşarak, firmanızın bu tür problemleri çözme konusunda daha duyarlı ve saygın bir tavır sergilemesi gerektiğini vurgulamak istiyorum. Uzun yıllar süren bu borç meselesinin, sürekli sosyolojik baskı uygulayarak çözümlenemeyeceğini düşünüyorum. Siz de biliyorsunuz ki birçok aile ve yuva bu tür borçlar yüzünden perişan olmaktadır. Lütfen rica ediyorum, konunun firmanızın yetkili hukuk departmanı tarafından yeniden gözden geçirilmesini talep ediyorum.

Saygılarımla,

29 Nisan 2024 13:48 (Şikayetten 1 gün sonra)
Şükrü
02 Mayıs 2024 15:30
Gelecek Varlık Yönetim Borcun Ödenmesi, Yüksek Faize Hakli İtiraz!

Selam, sizlere aşağıda bilgileri yeniden gönderiyorum Bilgiler sunlar Mersin 2. İcra dairesi Dos No: 2021/613 dosyanın avk. Hasan İşbilir ve Avk, Nevin Zaimoğlu borç Ana para: 3.697,70 TL idi simsi sistemde faizi ile Top: 32.374.70 TL olmuş durumda lütfen halen çalışmıyorum ve üzerime kayıtlı hiçbir şeyim yok, dosya çok eski bunun için yardımcı olacaksanız bana dönüş yapın teşekkür ederim s. Erek email : [email protected]

02 Mayıs 2024 15:54

Merhaba, Şikayetiniz tarafımızca kayda alınmış ve incelenmeye başlanmıştır. Saygılarımızla, Gelecek Varlık Yönetimi A.Ş.

Şükrü
25 Kasım 13:05

Gelecek Varlık Yönetimi a. Ş.’ye devredilen 3.697 TL’lik eski bir borcum, yıllar içinde hiçbir makul açıklama olmadan 32.000 TL üzerine çıkarılmıştır. İşsiz, sağlığı bozuk ve evi olmayan bir vatandaş olmama rağmen şirket, aşırı faiz ve katı tahsilat politikalarıyla borcun ödenmesini bilerek imkansız hale getirmektedir. Defalarca uzlaşma talep etmeme rağmen hiçbir çözüm sunulmadı; aksine okuma-yazması olmayan yaşlı annemin evine icra ziyaretleri yapılarak ailem psikolojik baskıya maruz bırakıldı. Bu firma, borç devraldığı vatandaşların durumunu umursamayan, insani ve etik sınırları zorlayan agresif bir tahsilat anlayışına sahiptir. Toplumda birçok insanı aynı şekilde mağdur eden bu yaklaşımın kamuoyu tarafından görülmesi ve şirketin bu politikalarını gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

19 Nisan 2024 10:40
Süleyman sonucu yetersiz buldu

Gelecek Varlık Yönetim Borcumun Ödenebilir Bir Rakama Faiz İndirimine Gidilmesini Talep

16 Haziran 2024 12:40
Yasemin sonucu yetersiz buldu