Garenta Araç Kiralama: Haksız Hasar Ücreti Ve Müşteri Hizmetleri Sorunu

Garenta Araç Kiralama: Haksız Hasar Ücreti Ve Müşteri Hizmetleri Sorunu
Çağrı
06 Kasım 2024 02:15

Garenta Araç Kiralama Firması, Kıbrıs Şubesinden 25.10.2024 - 29.10.2024 tarihleri arasında 4 günlük araç kiraladım. Aracı teslim ettiğim sırada sol arka kapı marşpiyel üzerinde 3-4 cm ebadında küçük bir çizik olduğunu söylediler. Ben bu çiziğin tarafımdan olmadığını, nasıl olduğunu bilmediğimi söyledim. Aracı kiralarken olası kaza ihtimaline karşı 'Süper Maksimum Güvence Plus' paketini de satın almış olmama rağmen, benden bu çizik için polise kaza tutanağı tutturmam gerektiğini söylediler. Polis çağırdım. Gelen polisler dahi bunun bir kaza olmadığını ve tutanak tutulmayacağını söylediler. Bunun üzerine koruma paketim olduğunu bildirmeme rağmen, tutanak olmadığı takdirde benden para kesileceği söylendi. "o zaman kurgu yapayım ben bu arabayı aynı yerden vurayım bari" diye çıkıştım. Bu sefer de "Polisle iş birliği yaparak arabayı kasıtlı vurmanızdan ötürü şikayetçi olur, aracın yattığı sürenin de parası dahil tazminat isteriz" dediler.
Araçta bulunan küçücük bir çiziğin bedeli olarak kredi kartımdan 8.366,66 TL hasar masrafı aldılar. Devamında ise nereden olduğunu bilmediğim 366.18 Tl daha çektiler.
Üstelik tüm bu ödemelerden sonra kiralama sırasında kartımdan çekilen 3.500 Tl yi ise, 'hasarın onarımında sonra ödenecek' diye mesaj atarak geri ödemediler.
Garenta müşteri hizmetlerini aradım, bu durumun hukuksuz olduğunu, çiziğin bir kaza sayılmayacağını ve satın aldığım sigorta kapsamı dahilinde olacağını belirttim. Bana konuya dair geri dönüş yapılacağı söylendi ancak herhangi bir geri dönüş almadım.
Bunun için gerekirse bir kez daha Kıbrıs'a giderek oradaki yetkili kurumlara şikayetimi oluşturacak, kaybettiğim miktarın misli kadar masraf yapma pahasına hakkımı arayacağım.
Ben daha önceki kiralamalarımda A** tercih ediyordum ve daha büyük hasarlarda dahi böyle bir şeyle karşılaşmadım.

Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Garenta'da Beklenmedik Masraflar Ve Güvence Sorunu

03 Kasım 2024 18:41