Aytuğ sonuçtan hiç memnun değil

Ford Transit 350 L Arızalı Sıfır Araç, Şaft Balansı Arızası

29 Ocak 2024 15:58

02/01/2024 tarihinde bayiden şirketim için sıfır kilometre Ford transit 350l kasalı kamyonet teslim aldım. Ancak ilk kavşaktan servise geri döndüm. Araçta 50-90 km hız arasında bir balans sorunu vardı. Servise geri geldiğimde tekerlek balansları kontrol edildi. Tekrar teste çıktığımda sorun devam etti. Ertesi gün aks yönleri değiştirildi, fakat sorun çözülmedi. Daha sonra şaft sipariş edildi ve ortalama bir haftada geldi. Şaft değişimi yapıldıktan sonra bir süre aracı denedik; hafif de olsa bir balans sorunu hissediliyordu. Kendi aracımda yanılmış olabileceğimi düşünerek farklı bir transit ile deneme yaptığımda, aracımda hala 65-75 km hız aralığında bir balans sorunu olduğunu anladım. Araç titriyor ve bir titreşim uğultusu da devam ediyor. Şu anda aracım hala serviste ve titreşimin nedeni bulunmaya çalışılıyor.
Ayrıca aracın fren balataları da frenlemede ses yapıyor. Ford'un acilen sıfır araçlarda yaşanan sorunları çözmek için yeni bir prosedür oluşturması gerektiğini düşünüyorum. Sıfır bir araç almışken bu tür sorunlarla karşılaşmak ve bir hafta şaft değişimi için beklemek kabul edilemez.
Üstelik sorun hala devam ediyor ve aracın içindeki aşırı balans sorunu, aracın yeterince test edilmediğini düşündürüyor. Bu bir ticari araç ve kullanamadığım her an dışarıdan nakliye hizmeti almak zorunda kalıyorum. Hem sıfır bir araç alıyorum hem de bozuk çıkıyor; hem zaman kaybı yaşıyorum hem de ekstra nakliye masrafı ödüyorum.
Arıza henüz çözülmedi ve muhtemelen araçtaki her parçayı söküp takıp deneyecekler. Sonuç olarak her yeri kurcalanmış bir sıfır araç almış olacağım. Ford'dan bu tür bir sorun yaşadığınızda size aracınızı tamire getirmiş gibi davranıyorlar. Gerçekten 2024 yılı için bu durum kabul edilemez. Ford'un bu sorunları çözmesini umuyorum.

29 Ocak 2024 17:14 (Şikayetten 1 saat sonra)
11 Mart 2024 15:36

Benim muhasebeci hanımın duyduğu titreşimi uğultuyu Ford servis ustaları duyamıyor. Araç bir hafta serviste kalıyor yapılan bir iki deneme sürüşü. Bir iki hafta sonra arıyorum gelin beraber teste çıkalım. Tamir etseler kaç ay kalacak Allah bilir. Böyle kullanmaya devam edeceğim. Allah düşmanıma sıfır Ford nasip etsin.

Arzu sonuçtan hiç memnun değil

Arzu
18 Temmuz 2025 16:37
Alper sonuçtan memnun

Alper
26 Nisan 2024 20:45
Ford Transit Hayal Kırıklığı
Cihan sonuçtan hiç memnun değil

Cihan
23 Kasım 2023 11:56

Ford Marka Sıfır Araç Aldık, Sıfır Araç 500 KM Motor Yedi Mağdur Olduk

Yüksel
04 Ocak 2024 10:16
Abdullah sonuçtan hiç memnun değil

Ford Transit Parça Tedarik Sorunu Ve Mağduriyet

Abdullah