Ford Sıfır Aracında Motor Arıza Işığı Yanıyor İlgilenen Yok

Ford Sıfır Aracında Motor Arıza Işığı Yanıyor İlgilenen Yok
Ömer
16 Eylül 2023 15:23

11 Ağustos 2023 tarihinde sıfır araç olarak bayiden teslim aldığım Ford Focus hatchback benzin aracımda henüz 1000 km'de 18.08.2023 tarihinde sarı motor ışığı yanmaya başladı. Bunun üzerine 25.08 tarihine randevu alıp Rize Ford Atılgan yetkili servise gidip aracı gösterdim. Aracımın katalizörünün fabrika çıkışı arızalı olduğunu, ellerinde parça olmadığını söyleyip arıza kaydı oluşturdular. Arada 22 gün geçmesine rağmen ne arayan var ne soran. Aracımın bir an önce parçasının temin edilmesini ve sorunumun giderilmesini istiyorum. Aksi durumda aracımın değişimini talep ediyorum, bu şekilde bu aracı kullanmak zorunda değilim, yine aksi durumda yasal yollara başvuracağımı belirtiyorum.

21 Eylül 2023 22:52

11.08.2023 tarihinde sıfır olarak satın aldığım Ford Focus hatchback benzin aracım 18.08.2023 tarihinde henüz 1000 km’de turuncu motor ışığı arızası verdi. Bunun üzerine 25.08.2023 tarihine Rize atılgan Ford bayisine randevu alıp aracımı gösterdim. Aracımın kontrolleri yapıldıktan sonra katalizöründe sorun olduğu parça değişimi yapılması gerektiği söylendi ve o şekilde aracımı teslim alıp döndüm. Daha sonra 18.09.2023 tarihinde tekrar çağırılıp aracım servise çekildi. 21.09.2023 tarihinde ise Ford bana 1 haftalık ikame araç olarak Avis araç kiralamadan bir araç tahsis etti. Ancak aracın herhangi bir hasara karşı 4000 bin küsur tl güvence paketini cebimden karşılamak zorunda kaldım. Sıfır olarak aldığım, henüz 1 hafta bile doğru dürüst kullanamadığım aracımdan fabrika hatası sebebi ile mahrum kaldığım yetmezmiş gibi bir de üstüne emanet aldığım aracın herhangi bir hasara karşı güvence paketini ben karşıladım. Böyle müşteri memnuniyeti olmaz. Zararımın karşılanmasını talep ediyorum, aksi takdirde gereken yasal yollara başvuracağım.

Ek
18 Eylül 2023 10:15 (Şikayetten 1 gün sonra)

Osman sonuçtan memnun

Osman
29 Mayıs 2024 13:27
"Ford bölge müdürlüğünden Kaan beye çok teşekkür ediyorum"

Ford Focus Titanium Kronik Motor Arızası

Hamza