Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Ford Oto Servis Arızayı Yapamadı.

25 Ekim 2023 14:22

Merhaba 2008 Model Otomatik vites Ford Focus aracım vardı kontağı çevirdiğim zaman radyo, farlar ve göstergeler çalışıyordu fakat marş basmıyordu aracım çalışmıyordu. Bundan yaklaşık 15-16 gün önce aracımı çekici ile Samsun/Tekkeköy'deki Ford servisine gönderdim bana kaputun açılmıyor dediler ve İstanbul'dan parça gelecek kilit mekanizması değişecek dediler 3 gün bekledim daha sonra yedek anahtarı getir dediler. Ertesi gün götürdüm bir çalışır gibi ses geldi. Yedek anahtar ile deneyince fakat çalışmadı ve anahtar kodlaması yapacağız dediler. Tamam dedim onu da yaptırdım. Sıfır akü de alacaksın dediler. Toplam 10.000 e yakın bir fiyat çıkardılar. Aracım eski olduğu için 6680 e düştü fiyat aracım hazırlanmak üzereyken 23.10.2023 de gittim ve beklersen hazırlayıp teslim ederim dediler. Ben de siz hazırlayın yarın alırım dedim ve 24.10.2023 de tekrar gittim saat 15.00 da aracınız 30 dakikaya hazır dediler fakat 16.30 a kadar bekledim ve aracın çalışmadı anahtarı çevirdiğimiz zaman yine marş basmıyor dediler. Ya gen modülünde sıkıntı ya da Gösterge saatinde dediler ve gösterge saatinin fiyatına 61.000 TL diyorlar indirimle 40.000 küsüre geliyormuş dışarıda 800-1000 TL'ye yaptırırsın deyip arabayı bir şekilde çalıştırıp stop etmeden yıkayıp gönderdiler. Beni ve yolda giderken motor kaputu açık yazıyordu. Eve geldim ama ne yaptıysam düzeltemedim ve şimdi araba kapının önünde ve çalışmıyor tekrar çekiciyle getir gösterge panelini değişelim olmazsa arıza tespiti ve çekici masrafı alırız diyorlar bu nasıl iş anlamadım. Lütfen yardımcı olur musunuz?

27 Ekim 2023 10:30 (Şikayetten 1 gün sonra)

Bahaddin
Bahaddin

Merhabalar nasıl çözüm buldunuz acaba sorun neymiş

Selam Bu demek ki Ford Focus ta genel bir arıza. Benimde 2007 Focus 1.6 benzinli trend X araçta Başıma gelmişti. Bir gün kaputu açmak istedim kaput açılmıyor. Gittim bir tamirciye Usta arabanın altından elini kolunu uzatıp mandalı açtı. Mekanizmayı tamir etti falan. Daha sonra bir gün araç Marş basmıyor elektrik Gösterge her şey var. İttirme Vurdurma Yaptım Yine çalışmadı. Kontak açık bekledim bir denedik çalıştı. Gittim tamirciye kimse Karşılamamış böyle bir şeyle akü değişecek dediler. Şasi elektrik sigortalar her şey normal Yine çalışmıyor. Değiştik aküyü Sıfır taktık bir hafta falan Gayet Normal sonra yine Marş basmaz oldu. En son araştırdık bulduk bu beyinden. Local area diye bir beyni varmış. Bilgisayara bağlatıp bulduk usta Bütün arızaları sildi. Yeni format attı Düzeldi bir daha yaparsa usta beyin değişecek dedi. Bende arabayı değiştirdim ne yapim...

Halil
Halil

Kontak termiği arızasına benziyor. Oto elektrikçiye götürün derim. Servis sizi yaniltmis

Arızayı dışarıda yaptırdım elektrikçi ücret bile almadı servisi dinlesek 61.000 TL istiyorlardı :) bir de indirim ile 40.000 e düşüyor diyorlar.

Ford Fiesta Otomatik Şanzıman Arızası

Hilal
02 Eylül 2024 00:17
Furkan sonuçtan çok memnun

Furkan
10 Kasım 2023 13:17
"Teşekkürler"
Levent sonuçtan hiç memnun değil

Ford Transit Courier İle Bitmeyen Sorunlar

Levent