Ford 1.0 Ecoboost Motor

16 Nisan 2024 00:06

2019 Aralık'ta sıfır olarak satın aldığımız ve şu anda 60 bin kilometre olan Ford EcoSport marka aracımızın motor pistonu kırıldı. Üzücü olan, garanti süresinin bitmesinin üzerinden sadece altı ay geçmiş olması. Bir aracın 60 bin kilometrede motor arızası yaşaması benim için oldukça üzücü bir durum. Dahası, bu sorunu çözmek için Ankara Şaşmaz'da özel servisleri ziyaret ettim ve beş farklı servis gezdim. Ustaların hepsi 1.0 EcoBoost motorların sorunlu olduğunu, 100 bin kilometreye ulaşmadan motor arızası yaşadıklarını ve tamir edilemediğini ifade ettiler. Yeni bir motor alınması gerektiği söylendi. 21. yüzyılda, Ford gibi global bir markanın neredeyse tüm binek araçlarında kullandığı 1.0 EcoBoost benzinli 125 HP motorun bu kadar sorunlu olması kabul edilemez. İnternet üzerinde bu konuda fazla bilgi bulamadım. Bu durumu yaşayan biri olarak, başkalarının benzer sorunlarla karşılaşmaması adına bu motor hakkında uyarılarda bulunmak istiyorum. 22 Haziran'da düğünüm var ve düğün öncesinde maliyeti 150 bin TL'nin altında bir teklif alamadığım için aracımı tamir ettiremiyorum ve düğün öncesinde araçsız kaldım. Yaşadığım bu mağduriyeti ilgili kişilere bırakıyorum.

16 Nisan 2024 12:02 (Şikayetten 11 saat sonra)

Cover
Cover

Ne yaptınız sorunu nasıl çözdünüz.

Eray

Merhabalar, aracımı kendi imkanlarımla yaptırdım. Denilenin aksine hiçbir Ford yetkilisi beni aramadı. Hiçbir şekilde bilgi vermedi. Sanayideki tüm ustalar bu motordan uzak dur alma diyor ve revizyon yapmıyor. Yeni sandık motor takıyorlar. Çok zor bir durumda kaldım

Kadir sonuçtan hiç memnun değil

Ford Kuga Ecoboost Motor Arızası Sonrası Yaşanan Mağduriyet

Kadir
30 Ağustos 2025 18:19
Recep sonuçtan hiç memnun değil

Ford Eco Sport Yağ Pompası Arızası

Recep
19 Ağustos 2024 21:58
Fırat sonuçtan hiç memnun değil

Ford Grand C-Max Motor Sorunu Ve Ekspertiz Yanıltmacası

Fırat