Fiat 1.4 Egea Cross Urban Şanzıman

23 Ağustos 2023 20:20

Yaklaşık 2-3 ay önce aldığım Egea Cross 1.4 Urban aldığım günden beri rampa iniş ve çıkışında 1. viteste debriyajı bastığımda şanzımandan şakırtı sesleri geliyor ve servise götürdüm. İnceleme yaptıklarını ve bu sesin normal olduğunu söylediler, ama bu beni tatmin etmiyor. Çözüm istiyorum.

24 Ağustos 2023 09:15 (Şikayetten 12 saat sonra)

Yorumlar (13)

Uğur

2021 Egea 1.4 easy bende de aynı sorun var. Aynı şekilde bir ses geliyor. Cam açıkken duyabiliyorum. Servise gittiğimde size söylenilen şeyler söylendi. Normal, bu modeller böyle vs. 20000 km deyim aynı şekilde kullanmaya devam ediyorum. Bir gelişme oldu mu acaba sizin araçlarda? Ya da sorunu anlayabilen oldu mu? Bu şekilde kullanırsak sorun olur mu? Teşekkürler...

Uğur

Erdal bey, Bilgi için çok teşekkür ederim. Ded8giniz gibi bu şekilde bineceğiz artık :) ses gelse de duymayacagiz.

Erdal

Uğur kardeşim ben bütün baskı balata ve debriyaj merkezini değiştirdim yine aynı ses geliyor aracı devirsiz veya fazla sıkıştırmadan kullanınca sıkıntı olmuyor. Artık bu şekilde bineceğim

Halil

Samed Bey Merhaba, Ben de bir ay önce aldığım araçta aynı sesi duyuyorum. Sizin aracınız bu konu üzerine incelendi mi? Sesin normal olduğu kanaatinde misiniz?

Samed

Ben normal olmadığını düşünüyorum ama serviste kontrol edildi onlar normal olduğu fikrindeler

Erdal

Aynı sıkıntı bende de var kardeşim 2022 model Fiat Cross 1.4 urban var. Bende servise götüreceğim bakalım ne diyecekler.

Erdal

Arkadaşlar ben bu 1. V vitesteki şangırtı sesini baskı balata değiştikten sonra hiç duymuyorum artık çok şükür baskı balata ve debriyaj ana merkezi serviste garantiden (müşteri memnuniyeti) adı altında değişti sonra ses kesildi bence sizde değerlendirin.

Erdal

Uğur kardeşim ben bütün baskı balata ve debriyaj merkezini değiştirdim yine aynı ses geliyor aracı 1. Viteste devirsiz veya fazla sıkıştırmadan kullanınca sıkıntı olmuyor. Artık bu şekilde bineceğim

Uğur

Erdal Bey merhaba, Deneme şansınız oldu mu? Eğer yine oluyorsa bu ses yetkili servislerin yorumunun hakli olduğu kanaatine varacağız. Aksi halde bizler de gerekli değişimlerin yapılmasını talep edeceğiz.

Erdal

Ben götürdüm arkadaşlar şanzıman takozu yumuşak olduğu için bu sesi araç içine vermemek için aracın airo dinamik yapısı bu dediler, bende baskı vitesi ayırırken zorlanıyor bu ses normal değil dedim ve başka ses duydum araç rölantide çalışırken çıtçıt diye ince bir ses geliyordu bende bunu bahane ettim ve 20 gündür serviste araç. Önce baskı balata dediler sonra fabrikadan 3 mühendis geldiğini ve debriyaj ana merkezinden ses geliyormuş teşhisi konuldu ve zor uğraşlar sonucunda baskı balata seti ve debriyaj ana merkezini değiştiler, müşteri memnuniyeti kapsamında garantiye soktuk bugün sesin kesildiğini söylediler aracımı almadım yarın alacam deneyeceğim tekrar şangırtı sesi olacak mı? Olmazsa sizi bilgilendireceğim.

Halil

Erdal Bey aracınızı servise götürdünüz mü?

Tarik
Tarik

Bende mayısta aldım aynı model aracı şanzıman sesi daha doğrusu baskı balatada boşluk varmış gibi 1. Viteste boşluk sesi yapıyor ve araba çalkalanıyor ben henüz göstermedim 6 bine yaklaştı aracım ve ayrıca yüksek devir hızlandığımda motor sesine bozuk para sesi gibi ses karışıyor kaşık çarpma sesi gibi nihayetinde servise göstermedim henüz muhtemelen normal diyecekler sanayiye gösterip bilgi alacağım

Fiat Egea Cross Şanzıman Sesi

Hüseyin
17 Ekim 2023 19:32
Özgür sonuçtan memnun

Fiat Egea Cross Şanzıman Sesi

Özgür
06 Mart 2024 17:10
"Merhaba, Fiat Otokoç yetkili serviste usta bu sorunun arabanın mekaniği ile ilgili olduğunu ve baskı yaylarından kaynaklandığını ancak arabaya zarar vermeyeceğini ve bu araçlarda bahsedilen sesin normal olduğunu belirtmiştir. Teşekkürler..."
Kudret sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Egea Cross Vites Geçişinde Şakırtı Sesi

Kudret