Gülnisa sonuçtan memnun değil

Evdiz Mağazasının Usulsüz Sözleşme Ve İptal Süreci Mağduriyeti

25 Ekim 2024 11:29

Evdiz denilen Tefçi mağazaya 22.10.2024 tarihinde; derin dondurucu fiyatları ve kampanyaları hakkında bilgi almak için gittim. Aynı zaman da Halı Yıkama ve hamur yoğurma makineleri hakkında da bilgi almak isteyince, bana kampanyaları olduğunu ve indirim yapacaklarını söyleyerek, alelacele sözleşme, senetleri ve teslim tutanağını imzalatıp ürünlerin parasını kredi kartımdan çektiler. Eve gidip arkadaşlarıma ürünleri ve fiyatlarını söyleyince fiyatların çok abartılı olduğunu, ayrıca fiziksel engelimden dolayı, halı yıkama makinesini kullanamayacağımı, tek başıma yaşadığım ve kirada olduğum için, 6 çekmeceli derin dondurucunun ve hamur yoğurma makinesinin de bana göre olmadığını söylediler. (Engellim; Skolyoz /Kamburluk ve ileri derece de miyop ve astigmatım var. Boyum;1.33 kilom 34kg)
Ertesi gün arkadaşın benzer halı yıkama makinesini kullanamadığımı deneyimleyince, henüz teslimini almadığım ürünleri iptal etmek istedim. 23.10.2024 de hemen mağazaya gittim Müşteri hizmetleri iptal sözünü duyar duymaz aksi tutum sergiledi, Mağaza müdürünün olmadığını İptal edemeyeceklerini söylediler.
Oysa ki; sözleşme de tüketici 7 gün içerisinde hiçbir gerekçe göstermeksizin ve cezai işlem uygulanmaksızın siparişini iptal edebilir gibi bir ibare olmasına rağmen sipariş iptalimi usulsüzlük yoluyla iptal etmemektedirler. Bunun yanında sözleşmede fiili olarak hiçbir ürünü teslim almamama rağmen ürünlerin tarafıma eksiksiz tam ve sağlam olarak teslim aldım gibi bir ibare eklemişler. Bu sözleşme usulsüz ve hiçbir gerçeğe dayanmamaktadır. Evdiz mağazası hiçbir temele oturmayan ve kendi çıkarları doğrultusunda oluşturduğu bu sözleşme ile tüketicileri mağdur etmektedir.
Tarafıma imzalatılan sipariş sözleşme görselini ekliyorum. Bu sözleşme ile dayatılan siparişin iptali yapılmadığı için Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru da bulundum. Ayrıca suç duyurusunda bulunacağım, CİMER’e de gerekli şikayetlerde bulunacağım.

profile profile profile
28 Ekim 2024 12:10

İade edeceğimi birçok kez söylediğim halde Tekirdağ @Evdiz 26.10.2024 tarihin de akşam saatlerin de Ürünleri adresime teslim etmek için getirdiler. Ürünleri tekrar iade etmek istediğimi almayacağımı belirtince; Mağaza müdürüyle Telefon görüşmesi yaptırdılar. Mağaza Müdürüne ürünleri almayacağımı göndermemelerini söylediğimi hatırlatınca; Mağaza müdürü bizde göndereceğimizi söyledik almak zorundasınız diye ısrar etti. Gerekirse indirim de yapacaklarını eklediler. Ancak fiyatları piyasa değerinin çok çok üzerinde olan Ürünlerin Kullanımı engelime uygun da değil. İade etmek istiyorum Daha teslimin al madığım ambalajında olan ürünleri almam için bu zorlama ısrar nedir?. 7 Gün için de cayma hakkım var ve onu kullanıyorum. Ürünleri hiçbir şekilde istemiyorum, Sizlere güvenmiyorum. Yeter artık mağdur ettiğiniz! #Evdiz

Çağrı
Çağrı

Oradan birkaç ürün almayı düşünüyordum iyi ki bu yorumları okumuşum sayenizde hiç bulaşmamam gerektiğini anladım Allah böyle insanların eline düşürmesin engelli bir vatandaşa bunu yapan bize neler yapmaz kim bilir

Muhammet
Muhammet

İade edebildiniz mi?

Gülnisa

Tüketici hakem heyetinden sonuç beklemekteyim. Ayrıca cayma hakkımı kullanmak istediğime dai mağazaya form gönderdim, dilekçe formum onlara ulaştığında mağaza müdürü arayarak halen daha ısrarla pazarlık yapmaya çalıştı. Kararımın kesin olduğunu belirttim. Süreç devam etmektedir.

Mehtap
Mehtap

Evdiz Pişmanlıktır. Çevremde çok şikayet var. Fiyatları acayip şişiriyorlar, nakliye geriye iade hele süründürüyorlar. Yasaların gereğini yapmıyorlar. Umarım tez zamanda çözüm olur

10 Ekim 2024 14:02

Evdiz Teslim Edilmeyen Ürünlerin İptalini Yapmıyor