10 Ekim 2024 14:02

06.10.2024 tarihinde Eskişehir Hamam yolu şubesindeki Evdiz mağazasından evimin ihtiyaçları olan eşyalar için sipariş verdim. Yalnız en başta kefil bulamayacağımı ve elden taksitle alacağımı belirttim. Orada çalışanlar sipariş verildikten sonra merkeze bilgi geçtiklerini ve onay geldikten sonra ürünlerin tarafıma sipariş edeceklerini söylediler.

07.10.2024 tarihinde eşimi arayarak merkezden onay verilmediğini bu yüzden kefil getirmemiz gerektiğini ilettiler. Bunun üzerine mağazayı arayarak sipariş ettiğim ürünlerin piyasa değeri üzerinden fazla bir rakamla satın almayı kabul etmeme rağmen onay verilmemesinden dolayı ve kefil bulamayacağımı en başta belirtmeme istinaden siparişin iptalini talep ettim. Mağaza hiçbir şekilde siparişi iptal etmemekle birlikte kefil getirmem için baskı yapmaktadır.

Ayrıca sözleşme de tüketici 7 gün içerisinde hiçbir gerekçe göstermeksizin ve cezai işlem uygulanmaksızın siparişini iptal edebilir gibi bir ibare olmasına rağmen sipariş iptalimi usulsüzlük yoluyla iptal etmemektedirler. Bunun yanında sözleşmede fiili olarak hiçbir ürünü teslim almamama rağmen ürünlerin tarafıma eksiksiz tam ve sağlam olarak teslim aldım gibi bir ibare eklemişler. Bu sözleşme usulsüz ve hiçbir gerçeğe dayanmamaktadır. Evdiz mağazası hiçbir temele oturmayan ve kendi çıkarları doğrultusunda oluşturduğu bu sözleşme ile tüketicileri mağdur etmektedir.

Tarafıma imzalatılan sipariş sözleşme görselini ekliyorum. Bu sözleşme ile dayatılan siparişin iptali yapılmadığı için Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru da bulundum. Ayrıca savcılık kanalı ile de suç duyurusunda bulunacağım. İlgili mağaza ve şubelerinin devletin yasal mercileri tarafından araştırılmasını talep edeceğim.

Ayrıca Hamam Yolu Evdiz mağazasının ikinci katında bulunan müşteri hizmetleri katına çıktığınızda aynı konudan mağdur başka insanları da görebilirsiniz.

Bu mağazayı hiç kimseye önermiyorum. Gerçekten hem maddi olarak hem de ruhsal olarak tavır ve davranışları her şekilde insanı mağdur etmektedir.

İlhan
15 Ocak 2024 12:00