Onur sonuçtan hiç memnun değil

13 Mayıs 2024 22:00

EMS Seyahat Turizm Acente Mağduriyeti
THY'den 21-28 Nisan tarihleri için Sharm El Sheikh'e arkadaşlarımızla birlikte gidiş dönüş dört kişilik 12.000 TL'ye uçak bileti satın aldım. Aldığım biletin saatlerindeki değişiklikle ilgili e-posta aldığımda teyit için eşim Google'dan THY müşteri hizmetlerini aratıp ilk çıkan 0850 242 1042 numarayı aradı. Aradığında kendisini THY müşteri hizmetleri olarak tanıtan kişi, biletimizin saatlerinde değişiklik olmasına rağmen 'biletinizin erken rezervasyon ve promosyonlu bilet olmasından dolayı iptal olduğunu, tekrar satın almak isterseniz toplam ödemenin 146.000 TL olduğunu, gidişte beş, dönüşte ise dört kişilik yer kaldığını' belirtti. Biletin sistemden iptal olduğunu, elinde bir şey olmadığını ve sistemsel bir durum olduğu için toplam ücretin değil de 22.478 TL'nin alınacağını söyleyerek onay vermezsek ne olacağını sorduğumuzda ise biletin sistemden iptal edildiği için geri ödeme olarak toplam dört kişi için 10.000 TL yatırılacağını söyledi. Telefonu kapatırsak bir sonraki arayışımızda bu tutarın 6.000 TL olacağını da belirtti. Şaşkın ve panik halinde çaremiz olmadığını düşünerek biletleri almak için kart bilgilerimizi vererek satın alımı gerçekleştirdik. Telefonda kırk dakika görüşme gerçekleştirdik. Bu sürede arkadaşlarımıza durumu aktardık; onlar da şaşkınlık ve öfke ile onayladılar. Sonuçta 12.000 TL'ye alınmış biletlerimizi bize tekrar 22.478 TL'ye satmışlardı. Ardından durumun bu şekilde olmaması gerektiğini düşünerek tekrar aradım. THY uygulaması üzerinden müşteri hizmetleriyle bağlandım. Durumun böyle olmaması gerektiğini, biniş kartlarımızın ücretsiz basıldığını, bunun karşılığında bizden ücret talep edemeyeceklerini anlatıp incelenmesi için bir dosya açıldı. O arada EMS Seyahat Acentesini tekrar aradığımızda, THY ile görüştüğümüzü, bu ücreti bizden talep edemeyeceklerini, biletimizin ücretsiz basım olduğunu ilettik. Karşılık olarak, bizim yerimize kendilerinin yaptıklarını, bu sebeple bizden hizmet bedeli aldıklarını söylediler. İlkte iptal şeklinde ilettikleri ve sözde yeni biletleri almak zorunda bıraktıklarını görüyoruz. İstediğiniz yere şikayet edip dava açabilirsiniz. 'Bizi siz aradınız' dediler ki Google aramasında neden ilk olarak onların numarasının çıktığını hala anlamış değilim. THY gibi köklü bir firmanın neden buna izin verdiğini, insanları kullanmalarına müsaade ettiğini anlamıyorum. Hizmet bedeliyse bile tutar bu olmamalı. Biletimin iki katını hizmet bedeli olarak ödedim. Bu haksız kazancın iadesini talep ediyorum.
EMS Seyahat Turizm Ltd. Şti.
Mersis No: 334 113 9812

Onur
Onur
07 Kasım 2024 17:02

Tüketici Hakem Heyeti bizi haklı buldu ve postayla karar yazısı gönderdi. İlgili yazıyı acenteye attık WhatsApp üzerinden ve 10 dakika içerisinde haksız alınan ücretin iadesini yaptılar.

20 Nisan 2024 09:51
Ems Seyahat Turizm Uçuş Değişikliği Bahanesiyle Mağduriyet

10 Ağustos 2023 14:19
Ebru sonuçtan hiç memnun değil

Bilet Dükkanı Yalan Bilgiyle Bilet Sattılar

13 Mayıs 2024 11:08
Mehmet sonuçtan çok memnun

21 Ağustos 2024 00:26
"Müşteri Temsilcisi Alev hanıma teşekkür ederim. Problemi çözdü. Ama değişim - iptal sürecindeki fiyat farklılıklarından dolayı firmanızı tercih etmeyi düşünmüyorum."
Obilet Uçak Bileti Değişim Ve İptal Sorunları
Obilet Uçak Bileti Değişim Ve İptal Sorunları

24 Temmuz 2023 20:27
Kolayfly 7000 Liralık Hizmet Bedeli!