e-Devlet | Turkiye.gov.tr Sürücü Belgesi ehliyetim sistemde gözükmüyor

3 Şikayet
(10 değerlendirme)
Şikayet Yaz

E-Devlet (Turkiye.gov.tr) Ehliyetim Gözükmüyor!

Yunus
22 Ağustos 2024 19:43
E-Devlet (Turkiye.gov.tr) Ehliyetim Gözükmüyor!

E-Devlet (Turkiye.gov.tr) 990 Yılında Aldığım Ehliyetimin Olmadığını Söylüyor

Ozgur
25 Temmuz 2024 17:25

E-Devlet (Turkiye.gov.tr)'te Ehliyet Gözükmemesi!

Vedat
23 Mart 2024 23:10
e-Devlet | Turkiye.gov.tr Kategorileri

Sıkça Sorulan Sorular

Yeni kazanılan ehliyet e-devlette görünür mü?
Yeni ehliyetinizi aldığınızda, fiziksel kart henüz elinizde olmayabilir. Bu durumda e-Devlet üzerinden Geçici Sürücü Belgesi adıyla bir dijital belge oluşturulur ve araç kullanma hakkı sağlar. Belge, NVİ onayı alır almaz genellikle 24 saat içinde sistemde yer alır ve geçerlilik süresi içinde (genellikle 15‑30 gün) kullanılabilir. Geçici Sürücü Belgesi nedir? NVİ işlem tamamlandığında, sistem otomatik olarak sürücü belgesi verilerini onaylar ve geçici bir sürücü belgesi üretir. Bu belge, Karayolları Trafik Kanunu kapsamında fiziksel ehliyetin tüm yasal yetkilerini taşır ve denetimlerde ibraz edilebilir. E-Devlet’te görünme süresi ve işleyişi Sürücü belgesi onaylandığı an, e-Devlet platformunda “Geçici Sürücü Belgesi” hizmeti aktif hâle gelir. Çoğu zaman 24 saat içinde PDF formatında belge oluşturulur ve kullanıcıya sunulur. Belge üzerindeki QR kod ve barkod, trafik görevlileri tarafından anlık doğrulama için kullanılabilir. Geçici belge nasıl alınır? 1. e-Devlet’e güvenli bir şekilde giriş yapın (e‑Devlet şifresi, Mobil İmza vb.). 2. Arama çubuğuna “Geçici Sürücü Belgesi” yazın veya Nüfus ve Vatandaşlık İşleri hizmetleri altından seçin. 3. Sistem, son başvurunuza ait geçici belgeyi PDF olarak oluşturur; çıktısını alabilir veya telefonunuzda saklayabilirsiniz. Fiziksel ehliyet tesliminde geçici belge durumu Fiziksel kart PTT ile teslim alındığında, e-Devlet üzerindeki “Geçici Sürücü Belgesi” otomatik olarak pasif hâle gelir. Artık “Sürücü Belgesi Bilgilerim” ekranındaki veriler kullanılmalıdır. Bilgi Notu: Geçici sürücü belgesi, sadece kart teslimine kadar olan sürede geçerlidir; süresi dolduğunda ya fiziksel ehliyet alınmalı ya da geçici belge yenilenmelidir. Kısaca: - NVİ onayı alındığında e-Devlet'te geçici sürücü belgesi oluşturulur. - Belge genellikle 24 saat içinde PDF olarak erişilebilir. - Geçici belge, 15‑30 gün arasında geçerli olup QR kod ile doğrulanabilir. - Fiziksel ehliyet teslim edildiğinde geçici belge sistemden kaldırılır.