Necmeddin sonuçtan hiç memnun değil

Necmeddin
01 Nisan 2024 15:32

Ben, [Adınız Soyadınız], [Satın Alma Tarihi] tarihinde sizin [Web sitesi/Mağaza Adı] üzerinden bir SSD depolama ünitesi satın aldım. Ürün kodu/[Seri Numarası] ile belirtilen bu ürün için [Tutar] tl ödeme yaptım. Ancak, ürün elime ulaştığında, satın aldığım ürünün açıklamalarda belirtilen özelliklere sahip olmadığını ve hatta daha da kötüsü, sahte bir ürün olduğunu fark ettim.

Ürünün tanıtımında belirtilen teknik özellikler ve marka güvencesi, satın alma kararımı etkileyen başlıca faktörlerdi. Ancak maalesef, elime ulaşan ürünün, söz verilen kalite ve performans standartlarını karşılamadığını görmek benim için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Ürünü detaylı bir şekilde incelediğimde ve konu hakkında biraz araştırma yaptığımda, satın aldığım SSD depolama biriminin aslında orijinal olmadığını ve bir taklit ürün olduğunu anladım.

Bu durum, hem tüketici haklarının ihlali anlamına gelmekte hem de benim gibi müşterilerin güvenini ciddi şekilde zedelemektedir. Satın alma işlemi sırasında sunulan bilgilere dayanarak, ürünün kalitesi ve orijinalliği konusunda sizin tarafınızdan yanıltıldığımı düşünüyorum.

Bu sebeplerden ötürü, hem durumu şikayet etmek hem de ödediğim tutarın tamamının tarafıma iadesini talep etmek istiyorum. İlgili yasal düzenlemeler ve Tüketici Hakları çerçevesinde, satın almış olduğum ürünün açıklanan özelliklere uygun olmaması ve sahte çıkması durumunda, tüketicinin parasının iadesini talep etme hakkı bulunmaktadır.

Bu nedenle, öncelikle bu mesajımı resmi bir şikayet olarak kabul etmenizi ve konuyla ilgili olarak en kısa sürede bana geri dönüş yapmanızı rica ediyorum. Ayrıca, ödediğim paranın tamamının iadesi için gereken işlemlerin başlatılmasını ve bu sürecin ne şekilde ilerleyeceği hakkında bilgilendirilmek istiyorum.

Saygılarımla,

Tuba sonuçtan hiç memnun değil

Tuba
02 Nisan 2024 11:11

Emre
22 Ocak 2024 16:09
Dolap Yalan Özelliklerle Kusurlu Ürün Satışı
Burak sonuçtan hiç memnun değil

Burak
14 Aralık 2023 13:52
Zeynep sonuçtan hiç memnun değil

Dolap Uygulamasında İade Sürecinde Satıcı Olarak Mağdur Edildim

Zeynep