Sultanbeyli 4/6 Yaş Kuran Kursu Öğretmen Şiddeti

20 Ekim 2023 11:10

21.09.2023 tarihinde Sultanbeyli Adil Mahallesi. Sezerler camii kuran kursuna vermiş olduğum z. T adlı çocuğuma psikolojik şiddet uygulandığını görmüş oldum. Henüz 21 gündür sabah 9 öğlen 1 arası olan kuran kursunda öğretmeni olan r**b** sürekli çocuğumu kötülemekte deli muamelesi yapmaktadır. Daha öncesinde çocuğumun 2 senelik bir kreş tecrübesi bulunmakta ve bugüne kadar hiçbir sorunla karşılaşmamıştık. Öğretmenine defalarca kez yeni başladı. Adapte olması gerekli gibi tavsiyelerde bulundum haftada bir kere huysuzluk yapıyorsa sanki bunu her gün yapıyormuş gibi göstermektedir. Çocuğum eve geldiğinde onunla konuştuğumda git buradan git başımdan gibi kelimelerle ona bağırdığını zorladığını da duymuş bulunmaktayım. Kendisi de bana yapacak bir şey yok bağırmaktan sesim kısılıyor artık diye bir cümle kullanmıştır.
Bütün bunlara rağmen ben çocuğumla uygun bir dille konuşup okulunu sevmesi ve alışması için gerekli her şeyi yaptım öğretmeni de çok memnun kaldı çünkü arkadaşlarıyla veya etkinlik yapmasıyla ilgili herhangi bir sorunu yok sadece iki saatlik ders arasında 15 dakikalık oyuncak odasına geçtikleri için daha sonrasında o odadan çıkıp tekrar derse girmek istememesi ile ilgili öğretmenin onu yönetememesinden kaynaklı bir durumu mevcuttur. Son bir haftadır çok iyi diyordu 19.10.2023 tarihinde tekrar huysuzluk yaptığını ve PDR veya RAM ile görüşmemiz gerektiğini bize bildirmiştir. Çocuğumu iyice dışlamaya ve sırf onunla uğraşmak istemediği için psikolojik sorunları olduğuna kadar imalarda bulunmuştur. Derse gir dedim diye öfke patlaması yaşıyor sinir krizi geçiriyor dedi fakat çocuğuma sorduğumda ona bağırdığını söyledi ve bunları yaparken sinirlenen 4 yaşındaki bir çocuğu inatla çok kötü bir tavırla telefonunda videoya çekmiştir. Bu videoları bana attığında öfkelenen bir çocuğu nasıl daha fazla tahrik ettiğini ve onu kameraya çekmesini istememesine rağmen inadına çekmesini gördüm. Kendisiyle asla iletişime geçemiyoruz çünkü sürekli yanındaki diğer öğretmenleri konuşturuyor 3 tane öğretmen bir olup insanları bastırmaya çalışıyorlar. Rencide etmeye çalışıyorlar ve benden çocuğumu okuldan almamı istedi. Bir eğitimci olarak 4 yaşındaki çocuk ile iletişime geçme tekniklerini bilmiyor, devamlı bağırıyor ve çocuğuma sürekli buradan gitmesini dile getiriyor. Ben kesinlikle bu denli kötü davranışları olan ve çocuğumun şu kısa süreçte psikolojik şiddete uğratan öğretmeni ile ilgili gerekli işlemlerin yapılmasını talep etmekteyim.

Yüksel
Yüksel

Benzer durumu yaşadım çok etkilendik kesinlikle çocuk dilinden anlamıyorlar

Sevgi
Sevgi

Evet müftülükteki müdürde bana evet yetersizler çünkü üniversite mezunu ücretli öğretmenlerle çalışıyoruz çocuklar hakkında hiçbir eğitim almadıklarını açıkça söyledi kızım hala korkuyor

Diyanet İşleri Başkanlığı Kur'an Kursu Öğretmeni

06 Mart 2024 19:44