Diyanet İşleri Başkanlığı Kur'an Kursu Öğretmeni

06 Mart 2024 19:44

Kadı burhanettin kur'an kursu ve eğitim merkezi'ne kasım ayında 5 yaşındaki oğlumu yazdırdım. Sınıftan kaçma gibi hareketler sergilediği için şikayetler aldım. Bunun üzerine oyun terapistine götürdük ve çaba gösterdik. Ancak çocuğum okula gittikten 1 saat sonra sürekli 'gelip alın' şeklinde arandım. Bize çözüm yolları sunmak yerine sürekli üstümüze geldiler. "bu şekilde devam edemeyiz e** durmuyor "vb. Cümleler ile bize çocuğu okuldan almamız için mobbing uyguladılar. Üstelik çocuğumu almak için gittiğimde, öğretmeni yanında başka bir öğretmen getirmişti. Adı a**** olan öğretmen, oğlumun gelişimi hakkında bilgi sahibi olmadığı halde ve çocuğum yanımdayken 'ne dur deyince anlıyor ne sus deyince anlıyor, çocuğu rama götürün' şeklinde bir cümle kullandı.
Bunun gerekçesi olarak oyun alanında oğluma kızmış oğlum da 'sen bana karışamazsın' demiş. Bu diyalog üzerine bana haddini aşan ifadelerde bulundu. Bir eğitimciye yakışmayacak söz ve hareketlerle oğluma ve bana davranıldı. Oğlumun kendi öğretmeni z**** ise sessiz kalmayı tercih etti ve hiçbir müdahalede bulunmadı.

Ayrıca çocuklar okuldayken kesinlikle öğretmen ve görevliler dışında kur'an kursu içinde başka insanların, sebebi her ne olursa olsun bulunması doğru değil. Psikolojik olarak hem oğlum hem de ben çok yıprandık. Odasında uyuyan oğlum, 4-5 gündür yanımda uyumaya başladı ve korktuğunu söylüyor. Üstelik kabuslar görerek uyanıyor ya da çok huzursuz uyuyor. Öğleden sonra ki z**** öğretmeni ise önce çocukların dedikleri videoları okulda izletip daha sonra bu çocuklarda sen istediğimizi açarsan bizde otururuz dediklerinde zoruna gitmesi çok komik... Biz çocuklarımızı okula video izlemeleri için göndermiyoruz. Yardımcı ablaları ayrı kötüler orada çalışan ş**** hanım oğluma "e*** sen olmayınca arkadaşların çok akıllı duruyor senin yüzünden böyleler" demesi üstelik arkadaşlarının yanında hiç doğru değil. Diğer çocuklar oğlumla alay ederken öğretmenlerin engel olmaması hiç doğru değil.
Oğlumun psikolojisini bozdular okula gitmek için ağlayan oğlum, anne ben öğretmen istemiyorum demeye başladı. Ülkemizde böylesi öğretmenler olduğu sürece çocuklar hep okuldan soğuyacak. Oğlumun bu durumunun hiçbir şekilde telafisi yok. Okulun müfettişlerce incelenmesini, öğretmenler hakkında özellikle a**** öğretmen hakkında ilgili mevzuat uyarınca gerekli işlemlerin yapılmasını, ayrıca oğlum gitmediği için şubat ayının 5 günlük ücretini alıp, geri kalan ücretin geri iade edilmesini talep ediyorum.

31 Aralık 2024 21:47

Aşırı nefret kusuyorum hala Allah'a havale ediyorum

13 Mayıs 11:43

Hiçbir şekilde kinim bitmeyecek okulun idaresi dahi değişmiş buna çok sevindim inşallah huzurlu değillerdir hiçbiri Allah sorsun yaşattıklarını yaşasınlar başka hiçbir şey demiyorum. Oğlum hala okulun önünden geçtikçe yaşadıklarını anlatıyor konuyu kapatmaya çalışıyoruz her seferinde, inşallah da gelen öğretmenler iyi insanlardır da bizim yaşadığımız sorunları başka kimse yaşamaz. Gerekli deliller bulunamadı diyerek şikayetimi geri çevirmeleri de diyanete hiç yakışmadı. Nasıl bir delil istiyordunuz acaba oğluma gizli kamera taksam ben suçluyum, dinleme cihazı taksam yine ben suçluyum. Nasıl bir delil bulmam gerekiyordu.

Serkan
Serkan

Benzer sorunların daha kötüsünü yaşadık. Küçücük çocuğun eğitim alma hakkını engellediler. Hakkımı helal etmiyorum Vebali boyunlarına.

Gizem
Gizem

Oğlun adına çok üzüldüm canım inşallah toparlamıştır ben de benzer bir olayı yaşadığım şehir de yaşadım beş yaşın da ki kızım a saygısız olmakla suçlandım ve Diyanet e şikayet etmeme rağmen hiçbir sonuç alamadım ve ben sunu anladım Diyanet de eğitim sistemin de bu normalleşmiş mobbing sistemiyle sadece çocuk oyalıyorlar adına da eğitim diyorlar hiç biri okul öncesi eğitim almış insan değiller zaten hepsi bir şekil de kurs açma yetkisi alıp öğrenci toplayıp parasının peşin de koşan eğitimle alakası olmayan bu yolda da dini eğitim veriyoruz diyerek kendilerini savunan kişiler asla eğitimci olduklarını düşünmüyorum benim sorunumu çözmediler mesela benim de kızım okuldan soğudu ki okulu seven heves eden bir çocuktu öğrenme isteği bile kırıldı okul öncesi eğitim her zaman şart devlet destekli anaokulu eğitimi alması çocuklar için her zaman daha iyi biz dinimizi ahlakımızı öğrensin isterken çocuklarımız dinden de soğuyor okuldan da benim de basıma geldi ✋🏻

Sultanbeyli 4/6 Yaş Kuran Kursu Öğretmen Şiddeti

20 Ekim 2023 11:10