Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Pişmanlığı

18 Kasım 2024 12:06

11 günlük 20 Ocak 2024'de 8. Grup aktarmalı uzun sıkıntılı bir yolculuktan sonra mekke'ye vardık. Öğretmen olduğum için tarihlerden dolayı ve saatlere riayet edilir diye Diyanetle gitmeyi tercih ettim ama bin pişman oldum. Organizasyon sıfır.

Aktarma zaten yormuşken oradan oraya gönderilmemiz soğukta bekletilmemiz akıl alır gibi değildi. İkinci gidişim, tecrübemden dolayı tek başıma kabede hareket etmeyi tercih ettim ama yeni gelenlere çok üzüldüm ne bilgi ne bir yönlendirme, bilmeyen birinin ilk zamanlar tek başına hareket etmesi imkansız kaybolma ihtimali çok yüksekken hocaların bu kadar kayıtsız kalması şaşırttı.

Bayan hocamızı gidişe yakın asansör de tevafuken görmemiz hele 🤦🏼‍♀️ Önce odaların kafaya göre verilmesi gece yarısı odama uyurken odama yabancıların girmesi mi dersiniz ( diğer kafile arkadaşlarım dada aynı durum oldu ) yemeklerin hocalar dahil aşırı israf edilmesinden mi bilemedim ( ama ilk günler yemeklerin iyi daha sonra şaşırtıcı derecede az ve erken bitmesini dersiniz... Medine deki odamızın klimaların bozuk olması soğuk verdiği için kafiledeki hepimiz hastalandık. Geziye gidileceği zaman geç haber verilmesi saate kesinlikle riayet edilmemesi saatlerce bekletilmesi " tam iki üç saat sonra otobüsün gelmesi sebebiyle tam dört vakit namazın haremde kılınamaması beni çok üzdü " zaten 11 günlük bir vakit bile benim için çok önemli.

Dönüşte otel tahsis edilmemesi sebebiyle 6-7 saat havaalanında buz gibi mescitte ve ortalıkta dolanmamız. Medine'ye gündüz gidildiği için bir günün yolda geçmesi sebebi ve gidiş tarihinin gündüz olduğundan dolayı 11 günü kesinlikle tam dolduramadık.

İki oğlum ve ben 9 sene önce diyanetle gidişimde memnun kalmıştım ama bu defa Asla Diyanet'e hakkımı helal etmiyorum

07 Ocak 2024 11:21

Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Seyahatinde Diyanet İşleri İle Hayal Kırıklığı Ve Zorlu Deneyim

23 Kasım 2024 09:41

17 Ocak 2024 17:09