Diyanet İşleri Başkanlığı Ezan Sesinin Yüksekliği: Rahatsız Edici Bir Sorun

31 Ekim 2024 08:01

İzmir, Karşıyaka, demirköprü mahallelerindeki camilerde ezan seslerinin yüksekliğinden 10. Kez şikayet ediyorum ama şu ana kadar bir işe yaramadı ve hiçbir yere ulaşamadık. Özellikle sabah ezanının okunması bizi gerçekten rahatsız ediyor. Her yer karanlıkken cami görevlisi hoparlörlerin sesini maksimuma çıkarıyor ve bu çok yüksek sesle uyanmamanız mümkün değil. Yaşlı annem ezan sesinin yüksekliğinden dolayı felç geçirirse bunun sorumlusu kimdir?

6 yaşındaki çocuğum sabah ezan sesinden dolayı enürezis olursa sorumlusu kim olacak? Sabahları herkesi korkuyla uyandıran bu din nedir? Şeriat, barışa ve imana çağrıdan başka bir şey değil mi? Son zamanlarda ezan sesi giderek artıyor ve daha uzun ezanlar okunuyor. İyileşmek yerine daha fazla acı. Komşularımla konuştum, çoğu gürültünün çokluğundan şikayetçi ama bir yere varamadılar. Artık ne yapacağımı bilmiyorum?

09 Nisan 2025 06:11

İzmir Karşıyaka'nın Demirköprü semtinde caminin yakınında oturuyoruz. Özellikle sabah ezanının çok yüksek sesle okunmasından dolayı ezan sesinin çok yüksek olmasından dolayı 5 kereden fazla şikayette bulunduk. Bir haftadır evimde misafirlerim vardı. 3 yaşında ve 9 yaşında olmak üzere iki çocukları var. Küçük yavruları ezan sesinin şiddetinden ağlayarak uyanıyor. Bugün 9 yaşındaki çocuk bize kahvaltıda aynı sesi ve kardeşinin korkusunu sordu. Ona ikna edici bir cevap veremedim. Sesin düzeltilmesi ve ezanın uygun bir ses seviyesinde çalınması için kaç kez şikayette bulunmam gerekiyor?

01 Nisan 2025 06:02

İzmir, Karşıyaka

Yorumlar (5)

Züleyha
Züleyha

Ezan bu sabah namaza davet etmek için okunuyor burası müslüman bir ülke rahatsız olmuyoruz daha yüksek okunmalı bence

Turan
Turan

Aynı sorun bizim mahalle camisinde de var Beyin sarsıntısı geçiriyoruz kaç kez şikayet yazdım sonuç değişmedi Pendik parmaklı cami Hayyealesselah 30 Sn. Den fazla sürüyor adeta çığlık atıyor ezandan dinden soğuduk

Çiğdem
Çiğdem

İşte burası da Antalya sütçüler Mahallesi... Saat sabah beşe geliyor - yani hiç yatmasaydım olurdu. Her sabah aynı uyanıyorum o bağırmalardan. Kalp hastasıyım rahatsız oluyorum ama kime ne anlatacaksın ki

Yakup
Yakup

Maalesef oturduğum yerde de aynı sorun var. İki kere CİMER'den şikayet ettim ama düzelmedi hatta ses daha da arttı. Şikayet merci Diyanet olduğundan kimi kime şikayet ediyorsun gibi oluyor. Bilinçli yapılıyor sanırım o yüzden yapacak bir şey yok gibi.

Aynen

18 Temmuz 2023 01:38