Hatice sonuçtan hiç memnun değil

Dicle Elektrik Kiracının Adına Olan Borcu Ev Sahibinden Talep Etmesi

07 Kasım 2023 01:19

05722200 tesisat numaralı aboneliği olan evimi kiracım çıkınca kiraya verdim fakat Dicle elektrik (Dedaş) karşı tarafın borcunun olduğunu onu ödemeden yeni kiracımın aboneliği üzerine alamayacağını söyledi. Daha önceden kiraya vermiş olduğum evimde kiracı ikamet etmekteydi. Kiracımın çıktığı evden, kiracımın adına olan elektrik fatura borcunu benim ödemem için dayatma yapılıyor. 'Sen ödeyeceksin bu borcu' deniliyor. Borcu ödemem için dayatma yapıldığından dolayı ve ben de kiracımın borcunu ödemek istemediğimden dolayı evimi kiraya veremiyorum. Yargıtay'ın kararına göre kiracının borcu mülk sahibinden tahsil edilemez. Yargıtay'ın emsal kararı mevcut olup, bu yapılan haksızlık için yasal haklarımı kullanacağımı, benim sorumluluğuma ait olmayan bir borcu ödemeyeceğimi bildirir, mağduriyetimin giderilmesi için gereğinin yapılmaması durumunda daha yüksek mercilere şikayette bulunacağımı bildirir, gereğinin yapılmasını arz ederim.

21 Kasım 2023 09:49

05722200 aboneliğine ait Daha önceden yaptığım şikayetime istinaden arandım Dicle elektrik (Dedaş) tarafından arayan kişi benden 1000 ₺ talep ediyor aboneliği üzerime alabilmem için ben kiracımın borcunu neden ödemek zorunda bırakılıyorum daha önce de belirttiğim gibi; ev sahibi kiracının borcundan sorumlu değildir varsa tahsil etmeniz gereken bir tutar tahsil edeceğiniz kişi ev sahibi kesinlikle değildir borcu ödemem için dayatma devam etmekte olup sorunum tam anlamıyla çözüme ulaşmadığından yüksek mercilere şikayet oluşturacağımı bildirir gereğinin yapılmasını arz ederim

21 Kasım 2023 09:45

Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Kaçak Elektrik Olmadığı Halde Haksız Fatura Ve Mağduriyet Tekrarı

29 Ağustos 2025 16:11
kacak-elektrik-olmadigi-halde-haksiz-fatura-ve-magduriyet-tekrari-1.jpg
Semra sonuçtan hiç memnun değil

09 Ağustos 2025 02:59
Ferhat sonuçtan hiç memnun değil

Bilgim Dışında Yapılan Elektrik Bağlantısı Nedeniyle Haksız Ceza Uygulandı

27 Temmuz 2025 12:36