Özgür
24 Aralık 2023 19:19

22.12.2022 tarihinde İstanbul Mahmutbey çetaş bayi'inden sıfır kilometre yeşil (haki) renk Dacia Sandero Stepway araç satın aldım.
Aracım henüz 13.437 km'de iken, yıllık bakımı ve 20.000 km bakımı bile gelmemişken, 09.09.2023 tarihinde aracım Sakarya'da yolda kaldı. Garanti kapsamında aracı en yakın olan Sakarya ernaz Renault Dacia servisine çektirdik. Garanti kapsamında olduğunu düşündüğümüz için ücretsiz onarım bekliyorduk fakat bize %100 kullanıcı hatası teşhisi konuldu. Kullanıcı hatasının, debriyaj balatasının bitmesinden kaynaklanan volanın yandığı söylendi ve 39.000 TL masraf olduğu bildirildi.

Mağduriyetimizi Mais'e, OYAK grubu'na hatta genel merkezlere bile bildirmemize rağmen, komik bir şekilde sadece 4.000 TL indirim uygulandı. Sıfır aldığımız aracımıza 35.000 TL masraf ettik. Tamirinden sonra Sakarya ernaz oto servisi benim plakalığımı söküp kendi plakalığını taktı, hem tamponumda gereksiz vida deliği açtı hem de ben zaten hiç memnun kalmadığım bayinin bedava reklamını yapmış oldum.
10 gün boyunca parça bekletildik ve ikame araç sağlanmadı. Bütün yıllık tatilimiz boşa gitti, sadece arabayı bekledik. Sonunda bir de çekici ücreti ve teşhis ücreti talep ettiler. Sanki aracı keyif için getirmişim gibi bir tavır sergilediler. Bu işlemden 1 ay sonra, 12.10.2023 tarihinde gaz pedalının bulunduğu yerde, topuk kısmında göçme meydana geldi.
Bu kez aracımı Kağıthane ABC Renault Dacia servisi'ne götürdüm ve onlar, garanti kapsamında taban süngerini değiştirdiler. Ancak sorunlar bitmedi.
Direksiyon simidinde bulunan tuş takımı bozuldu ve motordan ses gelmeye başladı.
10.11.2023 tarihinde Mahmutbey çetaş'ta garanti kapsamında direksiyon simidinin değişeceğini, bu modeldeki araçların hepsinin motordan ses çıkardığını, bununla ilgili Mais'in çalışma yaptığını ve tamamlanınca 1.0 motorlu araçların geri çağrılacağını, motor sesinin azaltılması için yalıtım yapılacağını servis yetkilisi f*** bey bana bildirdi. Daha sonra aracımın sol ayna ayar kolu ve çakmaklığı bozuldu ve aracımın yıllık bakım zamanı geldi.
Yeniden Mahmutbey çetaş'a götürdüm ve aracımı onardılar. Ama bu sefer aracın kaputunun hemen altında, logosunun olduğu plastik aksamda bulunan 4 adet vidasının çok sıkılmasından dolayı yerler çatlamış hatta ilk vidanın olduğu yer kırılmıştı.
Şimdi bunun da değişmesi gerekiyor. Aracın her yeri değişti ve hiç memnun kalmadık.. Aracımız değer kaybettiği için bu aracın misli ile değiştirilmesini istiyoruz.

profile profile profile
25 Aralık 2023 08:33 (Şikayetten 13 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Başvurunuz ile ilgili olarak, Müşteri Hizmetleri Yetkilimiz en kısa sürede sizinle irtibat kuracaktır. Saygılarımızla, Dacia Müşteri Hizmetleri

Semra
23 Temmuz 2023 23:02

Garanti Süresinde Çözülmeyen Sos Sistemi Arızası İçin Ücret Talebi

Özel
18 Temmuz 08:29

Recep
19 Eylül 2023 10:41
Atakan sonuçtan hiç memnun değil

Garanti Kapsamındaki Aracımın Motor Arızası Sonrası Birebir Değişim Talebim Reddedildi

Atakan
02 Ekim 20:15