Dacia Stepway 2023 CVT Sıfır Model Ayıplı Satılan Araç

Dacia Stepway 2023 CVT Sıfır Model Ayıplı Satılan Araç
Hüseyin
28 Şubat 2024 12:40

Selamlar, aracımız 2023 model Dacia Sandero Stepway Extreme Tce 90 bg CVT'yi 23/10/2023 tarihinde sıfır olduğunu düşünerek Acıbadem Renault Kemal Tepretoğulları bayisinden teslim aldık. Araçtaki ilk gözle görülen ayıp, ön tampon ve çamurluk yerlerinin her iki tarafta da yaklaşık 1 cm kadar ayrık olmasıydı. Bunun hakkında bilgi aldığımızda konu geçiştirildi. Sonraki günlerde diğer sorunları fark ettik. Bunlar:
1- Sol üstteki portbagajın çıkık vaziyette olması.
2- Ön tampon ve çamurluk birleşim yerlerinin aralarının olağanüstü açık olması ve el freninin yanındaki bardaklığın plastik kısmının çıkık durumda olması.
3- Birkaç gün sonra kornoda tutukluk ve zor basma sorununu fark ettik.
4- Birkaç hafta sonra araç anahtar arıza lambası yandı ve stop lambası kontrol edildi.
5- Araçta Start&Stop sistemi devreden çıktı ve geri kaydırma sorunu başladı. Bu durum, arkadaki araçlara çarpma tehlikesine yol açtı.
6- Yine birkaç hafta sonra şanzımanın vuruntular yapmaya başladığını ve vites değiştirdiğimiz zaman aracın sarsıntı yaparak bizi sarsıntıya uğrattığını ve aracın rölantideyken aşırı titrediğini fark ettik.
Maalesef bu sorunlar, sıfır ve daha bir ayını doldurmamış bir araçta yaşanmaktadır. Aylardır Kemal Tepretoğulları ve Renault Mais genel merkezi ile görüşmeler halindeyiz. En sonunda Renault Mais'e durumumuzu anlatarak, binbir zorlukla aracımızı servise aldırttık ve aracımız tam 16 gün serviste kaldı. Bu süre zarfında araçtaki geri kaydırma sorunu ve portbagaj sorunu çözülmüş durumdaydı. Ancak servis, aracımızdaki diğer sorunların normal olduğunu ve rodaj dönemine atfederek bizi dikkate almadı ve artık ilgilenmiyorlar. Renault Mais'ten de umudumuzu kestik; onlar da yapabilecekleri bir şey kalmadığını söylüyorlar. Biz sıfır ve engelli muafiyetli bir araç aldık. Sağlık sorunlarımız nedeniyle araç bizim için çok önemli ve sorunlarımız hala devam etmekte. Aldığımız günden beri mağduruz. Şikayetimi şu anda Şikayetvar üzerinden ilgili mercilere ileteceğim ve hemen ardından CİMER'e de yazacağım. İki gün sonra ilk izin günümde Tüketici Mahkemesi'ne başvuracağımı bildiriyorum.

29 Şubat 2024 08:34 (Şikayetten 19 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Başvurunuz ile ilgili olarak, Müşteri Hizmetleri Yetkilimiz en kısa sürede sizinle irtibat kuracaktır. Saygılarımızla, Dacia Müşteri Hizmetleri

İlkay sonuçtan memnun değil

24 Aralık 2023 19:19

Sıfır Araçta Bitmeyen Sorunlar Ve Servis Hayal Kırıklığı

Ahmet
29 Ağustos 18:28

Dacia Sandero Stepway Su Alıyor.

Turgut
08 Ocak 2024 14:51