T. C. Cumhurbaşkanlığı Ehliyet-Sürücü Raporu Olumsuz Verildi 30 Yıllık Ehliyetim Hiçe Sayıldı

03 Haziran 2024 10:24

30 yıldır araç kullanıyorum. Bunun son 10 yılı h sınıfı ehliyet ve otomatik aparatlı şeklinde kullandım. 17.05.2024 tarihinde ehliyetimi yeni tip ehliyete çevirmek için Çerkezköy Devlet hastanesinden işlemi başlattım. Uzman hekimler tarafından sürücü olabilir kararı verildi ve engelime uygun kodların yazılması için ilgili ilin sağlık müdürlüğüne Komisyona Sevk edildim. Tekirdağ il sağlık müdürlüğü tarafından Tekirdağ Şehir hastanesinde komisyona girdim komisyon kararı sürücü olamaz çıktı. Tekrar itiraz ederek Edirne il sağlık müdürlüğüne yönlendirildim. Orada komisyona girdim oradaki komisyonda ilk komisyon kararını baz alarak hiç muayene etmeden sürücü olamaz diye rapor düzenleyip kararı kesinleştirdi. 2 yıl dolmadan tekrar başvuru ya da itiraz edemiyorum. Benim zaten h sınıfı ehliyetim (sınava girip hakkımla aldığım) ve özel aparatlı aracım var. Ben şimdi ne yapacağım Devletin görevi biz engellileri topluma kazandırmak olması gerekirken şimdi h sınıfı özürlü ehliyetimi elimden alarak beni resmen sen sakatsın ne işin var toplumun içinde konuma düşürdüler. Ne yapacağımı şaşırdım ben aracımla her türlü ihtiyacımı gideren biriyim. Hakkımı her türlü sonuna kadar arayacağım. İlk CİMER e gerekli şikayetimi iletiyorum. Saçma sapan bir uygulama ilk defa ehliyet almıyorum.

Ercan
Ercan
11 Temmuz 2024 13:29

Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar: Kdk (Kamu Denetleme Kurumu) buraya başvuru yapın. Ben başvurdum 180 gün içinde konu inceleniyor. Tavsiye kararı çıkarsa Bilirkişi oluşturulacak ve orada araç kullanıp kullanmadığım değerlendirilecek. Ben bekliyorum şu an netice olunca buradan tekrar bilgilendirme yapacağım.

Hande
Hande

Merhaba Ercan bey sonuç alabildiniz mi?

14 Aralık 2023 02:25

27 Temmuz 2024 00:14