Corendon Airlines Bagaj Cezası Usulsüzlüğü

04 Nisan 2024 15:11

1 Nisan 2024 tarihinde saarbrücken-Antalya uçuşu için check-in işlemleri yaparken, görevli bagajlarımızdan birinin ağır olduğunu ve bir miktar boşaltmamız gerektiğini söyledi. Aksi takdirde uçağa binerken ceza ödememiz gerekeceğini ifade etti. Ancak o anda herhangi bir ödeme yapabileceğimiz konusunda bilgi vermedi ve adeta son anda cezaya çarptırılmak istendiğimizi hissettirdi. Güvenlikten geçtikten sonra söylenenlere uyarak bagajımızı hafiflettik ve kalan fazlalık için ceza ödemeye hazırdık. Uçağa biniş öncesinde beklerken, check-in sırasındaki görevli başka bir görevliyle yanımıza gelerek, bagajlarımızın (1 kabin bagajı ve 2 sırt çantası) fazla olduğunu ve ceza ödememiz gerektiğini belirttiler. Check-in işlemini yapan görevli, daha önce böyle bir şey söylemediği halde 'valizi boşaltıp tekrar gelin ödeyin' demiş gibi davranarak yalan söyledi. Daha sonra sırt çantalarımız da dahil olmak üzere tüm bagajlarımız tartıldı ve kabin bagajımız 10 kg çıktı. Sırt çantalarımız için 'kişisel eşya taşıma hakkınız yok, sırt çantalarınız kabin bagajı sayılır' denildi. Görevli 110€ ödeme yapmamızı talep etti, biz ise sadece 8 kg hakkımız olduğunu ve yalnızca fazla çıkan 2 kg için ödeme yapabileceğimizi ilettik.
Ödeme yapmadan önce fiyat listesini görmek istedik, çünkü 110€'nun 2 kg fazlalık için aşırı bir ücret olduğunu düşündük.
Bunun üzerine görevliler bize bağırarak hemen ödeme yapmamız gerektiği konusunda baskı yaptılar. Check-in işlemini yapan görevli, içeriden başka bir yetkili ve polisle beraber gelerek duruma müdahale etti. Bu sefer gelen görevli 75€ talep etti. Biz gerçek fiyatın ne olduğunu belgeleyen bir bilgi istedik, ancak yetkili 'ben ne diyorsam o fiyattır' şeklinde açıklama yaptı. Güvenilir bilgi almadan ödeme yapmayacağımızı belirtmemize rağmen yardımcı olmadılar ve bizi 'unruly passenger' olarak nitelendirerek 'uçuşunuzu iptal ediyoruz, binemezsiniz' dediler. Ancak, olaya müdahale eden diğer corendon yetkilileri sayesinde sorun çözüldü ve uçağa binebildik.

Check-in işlemlerinden itibaren yanıltıcı bilgiler veren ve polis çağırarak çözüm üretmek yerine bizi yıldırmaya çalışan kadın Türk corendon çalışanından şikayetçiyim. Diğer görevliler de almanca bilmediğimiz için bize bağırarak ve sert el-kol hareketleriyle baskı yapmaya çalıştılar. İngilizceleri yetersizdi. Ceza uygulamasına dair resmi bir bilgilendirme bulamadım. Çalışanların sanki bundan menfaat sağlıyormuşcasına müşteriyi mağdur etmeye ve corendon'a zarar verecek şekilde davranmalarından dolayı şikayetçiyim.

04 Nisan 2024 16:54 (Şikayetten 1 saat sonra)

Sezer sonuçtan hiç memnun değil

Corendon Airlines'in Haksızca Düzenlenen Fazla Bagaj Uygulaması

03 Eylül 2023 22:48
Corendon Airlines'in Haksızca Düzenlenen Fazla Bagaj Uygulaması
Isımsız sonuçtan memnun değil

23 Aralık 2023 14:48
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

Wizz Air Bagaj Ağırlığı Konusunda Yaşanan Sorun Ve Ek Ücret Talebi

26 Haziran 2024 11:15