Onur sonuçtan memnun

Chery Omada5'te Emniyet Kemeri Sorunu Ve Güvenlik Endişesi

26 Kasım 2024 23:05
Onur'un Teşekkür Mesajı
“Şikayet yayınlandıktan sonra Chery Genel Merkezden arandım ve çok kibar bir şekilde ilgilenildi. Yaklaşık 2 saat sonrada Tan Oto müşteri ilişkileri arayarak durum hakkında bilgi verildi. 10 gün içerisinde arızalı kemer temin edilerek garanti kapsamında değiştirildi. Sorun olması önemli değil, çözüm odaklı yaklaşımı için Chery teşekkür ederim.”

Temmuz 2024 yılında aldığım LVVDB21B4RD495645 şasi numaralı Chery Omada5 Excellent model aracımın okul ara tatilinde gelen misafirlerimle 5 kişi kullandığımızda sol arka emniyet kemerinin hiç gelmediğini, hareket etmediğini fark etmem üzerine 12.11.2024 tarihinde Chery Tan Oto Ankara bayine başvurdum. Yetkili bayiye derdimi anlattığımda randevu almadan ilgilenemeyeceklerini belirtip, en erken 20 gün sonraya randevu vereceklerini belirtmeleri üzerine, mevcut durumun güvenlik sorunu olduğunun üzerine basarak belirterek basit bir arızanın olmadığı araçla can taşıdığımı, başıma gelecek bir kazada arka koltukta oturan yolcunun can güvenliğinin tehlikeye gireceğini belirterek sorumluluğun Chery'de olduğu, güvenlikle ilgili bir problemde öncelik olması gerektiği konusunda ısrarcı olunca ertesi güne olmayan randevuyu verdiler. Sağ olsunlar.
Burada belirtmem gerekirse Türk Trafik Kanunu'nda 2009 model ve üstü araçlarda her yolcu için emniyet kemeri bulunması ve kullanımı zorunlu olup, araç muayenelerinde çalışmayan emniyet kemeri olan araçlar ağır kusurlu olarak kabul edilmektedir.
Aracım 13.11.2024 tarihinde Tan Oto Ankara bayinde servise alınıp kemerde sıkışma olduğu ve problemin düzeltildiği bilgisi ile bana teslim edildi ve kontrol ettiğimde kemer çalışıyordu.
İki gün sonra sol arka koltuğa binen yolcumun uyarısı üzerine kemerin tekrar çalışmadığı bilgisi üzerine 19.11.2024 tarihinde tekrar servise başvurdum, sağ olsunlar bu sefer tanıdılar ve hemen bakalım diyerek aracı servise aldılar. 30 dakika süre sonunda servis görevlisi emniyet kemerinin bilyesinin dağıldığını, ilk geldiğinizde bir problem yoktu ama şimdi kemerin bilyesi dağılmış, böyle şeyler olabiliyor. Biz fotoğraflarını çektik Chery merkeze ilettik, garanti için cevap gelince sizi bilgilendireceğiz, şu anda kemer görevini yerine getiremiyor aman dikkatli edin diye telkinde bulunarak beni gönderdiler. Servis fişleri şikayet ekinde paylaşacağım.
Son servisten bu yana bir hafta geçti ve ne Tan Oto'dan ne de Chery'den bir geri dönüş yok.
Talebim bir an önce bu arızayla ilgili ne yapılacağı konusunda ilgili firmadan cevap gelmesi. 3 aylık bir aracın belki 3 defa kullanılan arka emniyet kemeri bilyesi nasıl dağılır. Bir hafta önce sıkışmış tamir ettik diye teslim eden yetkili servis nasıl bir işlem yapmıştır da ilk kullanımda kemer tamamen kullanılamaz hale gelmiştir. Aracımda taşıdığım insanların can güvenliğinden direkt sorumlu olduğunuzu belirterek durumun çözümü konusunda eylem bekliyorum.

27 Kasım 2024 09:22 (Şikayetten 10 saat sonra)

Merhaba, Onur S. Şikayetiniz tarafımıza ulaşmıştır. Konu ile ilgili Müşteri İlişkileri Temsilcimiz size en kısa sürede dönüş sağlayacaktır. Saygılarımızla, CHERY TÜRKİYE

27 Kasım 2024 10:14

Merhaba, Onur S. Sizinle yapmış olduğumuz görüşmemize istinaden talebinizi yetkili departmanımıza ilettik. Saygılarımızla, CHERY TÜRKİYE

09 Aralık 2024 19:40

11 Aralık 2024 13:24

Merhaba, Onur S. Sorununuzu olumlu olarak çözdüğümüze çok mutluyuz. Aracınızla güvenli ve keyifli bir sürüş deneyimi dileriz. Saygılarımızla, CHERY TÜRKİYE

Serhat sonuçtan hiç memnun değil

Emniyet Kemeri Deformesi Garanti Kapsamında Değerlendirilmedi, Çözüm Sunulmadı

Serhat