Ugur sonuçtan hiç memnun değil

08 Haziran 2024 22:04

29.05.2024 Çarşamba günü saat 15.30-16.00 sıralarında Chery Erzurum Erdemir bayisinden Tiggo 8 Pro Luxury beyaz renk araç aldım. 30.05.2025 tarihinde saat 12.01’de Bingöl’de kurumsal bir ekspertiz firmasından aracımın sol arka kapısının lokal boyalı olduğunu öğrendim. Hemen bayiyi arayıp bilgi verdim. Bayi, böyle bir şeyin olmasının mümkün olmadığını, aracı geldiği gibi teslim ettiklerini söylediler. 2 saat kadar sonra tekrar arayıp başka bir ekspertiz firmasına da gitmemi söylediler. Diğer bir kurumsal firmaya gittim, o da aynı raporu verdi. 6502 sayılı yasanın 11. maddesine göre aracımın hatasız olanıyla değiştirilmesini talep ettiğimi söyledim. Bayideki yetkili beni tekrar bayiye davet etti. Tutanak tutmak için ve eğer öyle çıkarsa araca değer kaybı indirimi uygulatacaklarını, kendi tahminlerince 150.000-200.000 TL gibi bir teklif verileceğini söylediler. 03.06.2024 günü tekrar Erzurum Erdemir bayisine gittim, Chery servisi de aynı yerin lokal boyalı olduğuna dair tutanak tuttu ancak bana, “Bizle alakası yok. Chery genel merkeze yazacağız, raporu göndereceğiz. Sen sonuna kadar haklısın, merak etme mağdur edilmezsin. O kadar para verdin, ayıplı ürün almak için vermedin o parayı. Mecburen ayıplarını örtecekler,” şeklinde konuştular ve merkezin cevabının birkaç gün sonra geleceğini söylediler. 05.06.2024 günü cevap gelmiş ve aracın boyasının fabrikasyon orijinal olduğunu, herhangi bir şey yapamayacaklarını ilettiklerini söylediler. Bayi, kendilerinin bir şey yapamayacağını, mahkemeye vermem gerektiğini söyledi. Bütün evraklar kaşeli ve imzalı olarak elimde ve bugün avukatıma teslim ettim. Sanırım koskoca firma yasalardan bizi habersiz sanıp kimse anlamazsa derdinde. Aracın kapılarının mikron değeri birbirinden farklı olabilir ama herhangi bir yerde lokal boya olamaz. Fabrika 3 kat hatta bazen 4 kat boya yapabilir ama lokal boya yapamaz. Ülkemizde verilmiş tüm emsal kararları okudum, avukat ve hakim tanıdıklarımla konuştuğumda %100 haklı olduğumu öğrendim. Buraya son uyarı olarak yazıyorum ve sadece bir iki gün bana ulaşmalarını bekleyeceğim. Eğer mağduriyetim giderilmezse avukatım tarafından ihtar gönderilecek, ardından da dava açılacak. Artık o zaman ihtar ücreti, avukat masrafı, mahkeme masrafı, bilirkişi ve ekspertiz ücretleri, manevi tazminat vs. hepsi firma tarafından karşılanacak. Kendini ülkeye kabul ettirmesi gereken firma daha 1. yılında bizleri bu durumlara sokuyor, bakalım kendisine neyi yakıştıracak.

10 Haziran 2024 14:42 (Şikayetten 1 gün sonra)

Merhaba, Ugur E. Sizinle yapmış olduğumuz görüşmemize istinaden talebinizi yetkili departmanımıza ilettik. Saygılarımızla, CHERY TÜRKİYE 0850 480 74 72

12 Haziran 2024 17:19

İki gün önce size bir iki güne dönüş yapacağız o süreye kadar mahkeme aşamasını başlatmayın dediler. Kendileri aramayınca bugün ben aradım ve değişim veya değer kaybı talebimin reddedildiğini öğrendim. Markaya inandık güvendik yüz binlerce lira borca girip araç aldık ama adamların marka değeri, müşteri memnuniyetleri umurlarında değil. Bir yıldır piyasadasın kendini kabullendirmen gerekirken yapılan şeylere bakın. Sakın bulaşmayın Chery falan bu şekilde bir müşteri hizmeti, bayi ile merkez arasında kopukluk, iletişimsizlik, malının durumundan habersizlik olamaz. Bir özür bile dilemediler, hatalıyız mağduriyetinizi gidermek için şöyle yapalım diye teklif bile yok yazıklar olsun. Öncelikle hakkımı helal etmiyorum kimin ne payı varsa 2. Olarak da artık avukatımla muhatap olursunuz.

Alperen sonuçtan hiç memnun değil

Alperen
29 Mayıs 2024 09:49

Chery Erzurum'da Satın Alınan Sıfır Araçta Göçük Problemi

Bilal
20 Haziran 2024 14:40
Ali sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Alınan Araçta Boya Ve Vernik Sorunu, Bayiden Dönüş Alınamıyor

28 Ekim 2025 20:35