15 Kasım 2023 20:53

08.11.2023 tarihinde özel Erengazi Hastanesi'nde doğum yaptım. İki gün sonra, cumartesi günü, sarılık için bebeğimden kan alındı ve değeri 12.85 çıktı. Çocuk doktoru S***** Y*****, bebeğin daha doğalı iki gün olduğunu, değerin normal olduğunu ve pazartesi tekrar gelmemizi söyledi. Pazartesi kan vermek için tekrar gittik. Sarılık için kan alındıktan sonra, akşam saat 18.00'de doktorun asistanı arayarak bebeğin acilen yönlendirildikleri hastanenin yoğun bakımına yatması gerektiğini, yüksek derecede sarılık tespit edildiğini bildirdi. Erengazi Hastanesi'nin kendi yoğun bakımı olmadığı için, anlaşmalı oldukları Kozyatağı Central Hospital hastanesine gitmemizi, gece amirini bulmamı ve onu haberdar etmemi istedi. Yoğun bakım yatışının gerektiğini, değerin 22.50 olduğunu söyledi. Ben bir anne olarak korktum ve ağlamaya başladım. Bebeğimi, onların dediği hastaneye değil, Üsküdar Zeynep Kamil Hastanesi'ne götürdüm. Acil doktoru muayene etti, damar yolu açtırdı ve kan aldı. Sarılık testi için sonuç çıktığında değer 12.73 çıktı. Aynı gün verdiğimiz sarılık testinde bu kadar fark olamazdı. Biz devlet hastanesine güvendik. Ancak bir hastanede değer çok yüksek, bir hastanede değer normal olunca, ertesi gün bebeğimizi Hisar Hospital Çamlıca Hastanesi'ne götürdük. Orada sarılık cihazı ile ölçüm yapıldı ve değer 10.8 çıktı. Doktor, 22.50'nin çok yüksek bir değer olduğunu ve yoğun bakıma yatması gerektiğini belirterek, bir de kandan bakıp emin olmak istedi. Kandan yapılan ölçümde sonuç 11.99 çıktı. Biz emin olduk ki, Özel Erengazi Hastanesi'nin sonuçları yanlıştı. Eğer bizi sevk ettikleri hastaneye gitseydik, bebeğim Erengazi Hastanesi'nin sonuçlarına göre yoğun bakıma yatırılacaktı. Bebeğime yanlış teşhis konuldu ve yanlış şekilde tedavi edilmek istendi. Hastaneden, laboratuvar çalışanından ve çocuk doktoru S***** Y*****'dan şikayetçiyim. Bizim gibi farklı hastalarda yanlış teşhisler, yanlış sonuçlar verilmiş olabilir. Gerekenin yapılmasını arz ve talep ediyorum. Çünkü anne baba olarak çok korktuk, üzüldük ve ağladık. Bize bunları yaşatmaya hiç kimsenin hakkı yok. Herkes görevini gerektiği gibi yapmalı. Sonuçta, hastanenin bize verdiği sonuçlara güveniyor ve o şekilde tedavi olup ilaç kullanıyoruz. Hastanenin bu durum karşısında cezasız kalmamasını istiyorum.

Aycan sonuçtan hiç memnun değil

Kozyatağı Central Hospital Çocuk Doktoru Şikayeti

30 Temmuz 2024 09:18