Sedat sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Araç Teslimatında Hayal Kırıklığı Ve Çizik Sorunu

11 Aralık 2024 22:53

İzmir'den yazıyorum. Yaklaşık 5 ay önce kapora verip byd seal u DM i için sıraya girdim. Uzun bir bekleyişten sonra 09 Aralıkta aracımı almaya gittim. O gün İzmir yağışlıydı. Randevu saatim 14.30'du. Neyse o saatte bayide oldum. Aradan Yaklaşık 1.3 saat geçti. Aracımı göremedim. Kime sorsam benim aracın iç/dış yıkamaya gittiğini söylediler. Ama bütün teslimatı yapılacak araçlar içeride temiz bir şekilde teslim yapılacak sahibini bekliyordu. Bir tek benim araç yoktu. Aradan zaman geçtikten sonra dışarıya siyah bir araç park etti. Bu kimin araç diye sorduğumda benim araç olduğunu söylediler. O esnada dışarıda yağmur yağıyordu. Aracın yanına gittiğimde Aracın her tarafı (farlar dahil) kılcal damar şeklinde çiziklerle doluydu. Aracın içine baktığımda içi pisti. Satış müdürü C** bey'e sıfır araç neden iç/dış yıkanmaya gitti madem gitti neden içi hale pis diye sorduğumda bana yalan dolan cevaplar vermeye başladı. Bu araç neden çiziklerle dolu ben bu aracı almam dedim. Ben öyle deyince pasta cila ile bu çizikler çıkar. Demeye başladılar. Sonra bir tane pasta cila ustasını getirdiler. Adam bana masal anlatmaya başladı. Sonra bu aracın ön kaputundaki çizikleri çıkardım. Yanlardaki çiziklerde çıkar. Deyince benim balatalar attı. Meğer Araç yıkanmaya değil de pasta/cilaya gitmiş. Büyük ihtimalde ben gelince de yetiştirememişler. Ben aracım nerede diye sormasam bana hala aracımın geldiğini söylemeyeceklerdi. İzmir'de hava kapalı ve yağışlıydı. Büyük ihtimalle araçtaki kusurları fark etmeyeyim diye havanın kararmasını bekliyorlardı. Sonuç olarak aracın değişmesini talep ettim. Ve ikame araç talebinde bulundum. İkame araç veremeyeceklerini söylediler. Binmediğim arabanın kasko ve sigortasını ödedim. Arabam yok ve param onlarda paranın günlük getirisi 2000 TL, özel plakaya 10 bin tl vermiştim. Plaka da yandı. Çocukları her gün kiralık araçla okula bırakıyordum. Arabamı alacağım diye kiralık aracı da teslim ettim. Dolayısıyla her yönden mağdurum. Bu durumu byd Türkiye'YE de 2 defa arayıp iletmeme rağmen onlardan da geri dönüş gelmedi. Byd Türkiye' size sesleniyorum. Türkiye pazarına bu şekilde mi giriş yapacaksınız. Neden problemim ile ilgilenmiyorsunuz.

profile profile profile

Yorumlar (6)

Yasemin
Yasemin

Yeni aracınız geldi mi? Memnun musunuz? Bende almayı düşünüyorum.

Sedat

Aracımı buraya yazıyı yazdıktan 1 hafta sonra aldım. Yaklaşık 4 aydır kullanıyorum. Evime wallbox taktırdım. Şehir içi sürekli elektrik modda şehirler arası hibrit modda kullanıyorum. Araçtan memnunum. Şimdi Tesla gibi telefona da uygulama geldi. Bazı özellikleri telefondan kullanabiliyorsun.

Husem
Husem

Yazık byd ye

Yusuf
Yusuf

Bende byd alacaktım neredeyse şikayet varı inceledikten sonra vaz geçip Toyota Corolla cros aldım çok memnunum şehir içi 4 litre 5 litre yakıyor tam bir yakıt cimrisi

Halil
Halil

Merhaba sedat bey, bizim aracımız siyah renk ve birebir aynı durum var. Aracı babam teslim almış ve eve geldiğimde aracın her yerinde çizikler gördüm. Bir iki tane de değil. Sizin araç değiştirme isteğinize nasıl yanıt verdiler. Maltepe derya bayinden bugün teslim aldık.

Sedat

Ben aracı teslim almadım. Aracı onlarda bıraktım ve değiştirecekler. Fakat araçların gelmesi 10-15 gün sürer dediler.

Byd Kapora İadesinde Ve Araç Teslimatında Büyük Mağduriyet

Tayfun
30 Temmuz 2025 12:52
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

BYD Bayisinden Araç Teslimatında Gecikme Ve Mağduriyet

30 Haziran 2025 17:55