IMEI Kayıt Sorunu: Mağduriyetin Adı

20 Aralık 2024 18:21

Yurt dışında yaşıyorum ve daha önce kayıtlı telefonum eski model iPhone 6 olduğu için telefoncuya götürdüm, tamir olmaz yeni model tavsiye etti. Ben de eski telefonu onlara verip yeni iPhone 16 Pro Max aldım ve bana ana kart değişikliğini gösteren resmi evrak da verdiler. Ama e-Devlet'ten başvuru yapamıyorum. Her defasında bu hata veriliyor, neden? Cihaz IMEI için pasaport numaranız ile bireysel başvuru kaydı bulunamadı, diye kayıt yapamadım ki kayıt bulunsun. Nasıl bir sistem bu, sadece insanları mağdur etmek mi acaba anlamıyorum. Bilen birisi varsa yardımcı olursa sevinirim. Saygılar.

21 Aralık 2024 10:50

Merhaba, öncelikle teşekkür ederim cevabiniz için, ama biraz açıklık getirirseniz sevinirim anlaşılacak bir şekilde. Hangi operatör.? Hangi cihaz kayıt işlemini yapmamış,? Bende ana kart değişimini kaydetmek istiyorum e devletten ve bunu yapamıyorum, ondan size ulaşmaya çalıştım ama net bir şey anlamadım, ve verdiğiniz 120 no lu numaradan 4 defa aradım maalesef saatlerce kalıyorum ama cevap yok, yoksa buradan şikayet etmezdim, siz benim sorunumu anladınız mi tam olarak onu merak ediyorum, tekrar etmek istiyorum telefonumu Türkiye'de kullanmak için kaydını seneler önce yaptım ve telefonum arızalandı ve yeni model ile değiştirdim ve ana kart değişikliği yapmam gerekiyor, ve bütün bilgiler var bende antetli resmi evrak ta ama e devletten kayıt yapamıyorum sürekli hatta veriyor, hatanın sebebi nedir ve nereden kaynaklanıyor,? Kendi telefonumu kullanamıyorum, ya hangi çağda yaşıyoruz, bunu burda duyan yabancı arkadaşlarım dalga geçiyor, Afrika 'da bile böyle bir uygulama yok diye, ona rağmen işlemi doğru yapmak istiyorum ama yine ve yine olmuyor, nedir bu insanlara çektirdiğiniz eziyet gerçekten yazık gunay yani, bu kadar zaman kaybı mağduriyet, yoksa savcılıktan suç duyurusunda bulunmam gerekiyor, bos yere devletin kurumlarını meşgul edeceğiz...

Uğur
Uğur

Benim de telefonum arızadan dolayı aynı model ile değişti. Ana kart değişikliği kapsamında başvuru yapıyorum ısrarla reddediyorlar gerekçe göstermeden. 120'yi arayıp sorduğumda belgede kaşe olmadığından iptal edildiğini öğrendim. Apple ile iletişime geçtim kaşe için mağazalarda kaşe yok verdiğimiz belge zaten dijital dediler. BTK'ya bildirince maalesef red edilir diyorlar. Anlamakta zorluk çekiyorum 1- olmayan bir kaşeyi nasıl oluşturacağız, 2- dijital belge demek zaten kaşe gerektirmeyen belge değil mi? Bunu anlatamıyorum. Bana söylenen bu konuda çok şikayet var yapabileceğimiz bir şey yok. Şikayet olur tabi ki, sizin yanlış yaptığınız bir durum. Umarım sorunları çözecek bir sistem kurarlar!

Furkan

Hocam merhaba, BTK yı aradım kendileri, Pasaport belge numarası için telefonu kayıt ettirirken kullandığınız pasaport numarasını girmeniz gerekiyor dedi. Onunla deneyebilirmisiniz? Ben o numarayı bulmayı deneyeceğim

Furkan

Merhaba hocam aynı problemi bende yaşıyorum. Bu problemi çözebildiniz mi? Çözüldü ise çözüm yolunu söyleyebilirmisiniz?

Erkan

Maalesef daha beklemedeyim Umarım yetkililerden bir yanıt gelir ama hiç umutlu değilim. O kadar imkansız hale getiriyorlar ki sadece vatandaşa ızdırap olsun diye, altındaki mantığı anlamak mümkün değil. Bu kurumların arkasında hiç mi kimse yok veya hatalara sorunları takip etmiyor.? Yasaklamaya gelince hemen anlik isleme konuluyor ama gerisi ızdırap.! Yazık gerçekten

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
BTK IMEI Kayıt İşlemi

Ali