Doğukan sonuçtan hiç memnun değil

BDDK Konut Kredi Kararı Mağduriyet

28 Ağustos 2023 17:45

18/08/2023 Tarihinde konut kredi başvurum olumlu sonuçlanmış olup ekspertizi tamamlanmıştır. Gerekli eksper bedeli, bankanın talep ettiği kredi erken kapamaları, hesaba nakit aktarımları istenildiği zamanda gerekli tasarruflar sonucunda yapılmıştır. 24/08/2023 tarihinde BDDK 'nun aldığı karar doğrultusunda 2. Konut finansman kredilerinde değişikliğe gidilmiştir. Aldığı karar tarihinden 1 hafta önce işlemlerimin başlamış olması, ekspertiz sürecinin tamamlanmış olmasına rağmen satış süreci beklerken net bir açıklama olmamasına rağmen banka kredi kullanımını durdurmuştur. Geçmiş tarih işlemlerin kazanılmış hak olan kredimin tüm aşamaları tamamlanmış olmasına rağmen kullandırılmaması mağduriyetimi oluşturmuştur. Acilen bu kararın gözden geçirilmesini karar tarihi öncesi hak sahibi olduğum kredimi kullanma hakkımın elimden alınmaması gerektiğini ve bunun anayasal bir suç oluşturduğunu bildiririm. Gereğinin yapılmasını arz ederim.

02 Eylül 2023 07:47

BDDK'un 24/08/2023'te aldığı karar doğrultusunda ING Bank o tarihten önceki kredimi kullandırmadığını daha önce belirtmiştim. Kamu bankalarında aynı tür kredilerin kullandırıldığına şahit oldum. BDDK olarak lütfen şikayetime acilen dönüş yapınız süreç uzadıkça mağduriyet artmaktadır.

profile profile
01 Eylül 2023 20:31

Mağduriyetimiz günden güne artıyor. BDDK müşteri hizmetleri karar tarihinden önceki başvuruların istisna sayılacağını iletmektedir. Kamu bankaları önceki başvuruları kullandırmaktadır. Özel bankalar mağduriyete devam etmektedir. Resmi bir açıklama beklemekteyiz

Yorumlar (5)

Aydemir

Aynen is bankasından başvurdum, ekspertiz yapıldı kredi onaylandı tam satış yapılacak dediler ki kredinin %22 sini veririz. Ancak BDDK dan bize yazi gelirse kredinin tamamını veririz ben de kaldım ortada şikayet oluşturduk ama dönüş yok satıcı başka bir yer alacakmış kapora vermiş 70000 TL. Zaten böyle bir kısıtlama basta olsaydı ona göre davranirdim. Mac oynanırken kural değişiyor. Kime güveneceğiz?

Şikayeti Çözüldü

Evet satıcıya 29/08/2023 günü kredi miktarı bizde siz geri kalanı alıcıdan tahsil edin satışı verin kredi miktarını gelip bizden alın dediler. Bizde tüm parayı satıcıya verdik bizlik bir durum kalmadı. Türkiye Finans garantörlüğünde tapu satış işlemini yaptık. Şimdi tapunu ver ödeyeceğim dediği tutarı satıcıya ödemiyorlar. Satıcı da tapuyu almamıza rağmen bizi sıkıştırıyor.

Şikayeti Çözüldü

Netice alabildiniz mi?

Aydemir

Sonuç ne oldu bende aynı durumdayım

Doğukan

Şikayet sonuçlarını bekliyorum sizinde mi başınıza geldi

Buket
04 Eylül 2023 11:48

Coşan
03 Eylül 2023 13:04
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

29 Ağustos 2023 18:12