15 Mayıs 2024 18:08

Halkbank Özel Konut Sigorta Poliçesi Halkbank'ndan konut kredisi çektim ve ödemem devam ediyor. 14.05.2024 tarihinde Halkbank hesabımdan 5624***76 poliçe numaralı banka konut poliçesi toplamda 5341,45 TL iznim ve onayım olmadan Türkiye sigorta tarafından hesabımdan tahsil edilmiş ve yenilenmiştir. Türkiye sigorta tarafından internet ve müşteri hizmetlerinden hiçbir muhatap bulamadım. Bu hususta onayım varsa kalkmasını ve kendi rızam ve onayım olmadan tekrar yenilenmemesini istiyorum. Kredi kullanan kişiye talep etmesi halinde konut paket sigortası yaptırılabilir ve her yıl yenilenir. Konutlar veya sağlanan kredi ile yapılan meskenler zorunlu deprem sigortasına (DASK) tabidir. Sigortanın yenilenmesi kredi kullananın sorumluluğundadır. Ayrıca sigorta özel klozunda da 'sigortalının sigorta poliçesini vade bitiminde yenileme zorunluluğu yoktur' ifadesi yer almaktadır. Yenileme zorunluluğum olsa bile istediğim sigorta şirketinden yaptırma hakkına sahibim haberim olmadan ve vade günü dolmadan hesabımdan para çekemezsiniz DASK ® dışındaki tüm sigortaların kredi kullanan kişinin talep etmesi halinde yapılacağı belirtilmektedir. Buna rağmen hesabımdan hiçbir şekilde onayım olmadan konut sigortası kesilmiştir. Bu ücretinde iadesini de talep ediyorum. Bilgim ve rızam dışında yapılan 5624***76 poliçe numaralı konut sigorta poliçesinin ve sigortasının iptalini talep ediyorum. İptal edilmediği ve hesabıma geri iade edilmediği takdirde Tüketici Hakem Heyeti, Türkiye Bankalar Birliği ®, BDDK ® ve CİMER ®' e başvuracağımı bilgilerinize sunarım.

Şeyh
24 Mart 2024 01:44

Asya
12 Mart 2024 23:15
Nesrin sonuçtan hiç memnun değil

Nesrin
31 Ağustos 2023 13:09