Erkan sonuçtan hiç memnun değil

11 Ocak 2024 11:31

Birevim Bağcılar şubesi'nde 550.000 TRY lik araç ile ilgili tasarruf sözleşmesi imzaladım. Günüm geldiği zaman almak istediğim araçla ilgili km bilgisi, ruhsat ve diğer evraklarının fotoğrafını ilettim. 1 ay sonra bulmuş olduğum araçla ilgili aracın km si 150.000 km yi geçtiği için şirket kuralları gereği ödeme yapamayacaklarını söylediler. Sözleşmede bu şekilde bir ifade yer almadığını söyledim. Evet sözleşmede yer almıyor ama bunu size sözlü olarak söylemiş olmaları gerekiyor şeklinde işten ayrılan arkadaşa hitaben söylemlerde bulunuyorlar. Ben imzalamış olduğum şartları ve bana söyleneni biliyorum. Şimdi de Birevim yine kendine göre bir kural koymuş ve onu uyguluyor. BDDK da bile, taşıt kredisi için yaş sınırı var, km sınırı yok. Bu konuyla ilgili mağduriyetimizin bir an önce giderilmesi aksi halde gerekli yasal süreçlerimi başlatacağımı tarafınıza bildiririm.

11 Ocak 2024 11:13

Birevim genel müdürlükte ilgili birimden arkadaş tarafıma ulaştı. Bu konuyla ilgili sözleşme de km ve yaş sınırı ile ilgili ifade olmadığı halde, şirket tarafından uygun görülmesi halinde kabul edilirmiş. Kime göre, neye göre. Teminat tutarının bir etkisi yok. Bugünkü kasko değerinin etkisi yok, şerh koyulmasının bir etkisi yok. Olay Birevim'in uygun görüp görmemesi. Ortada yazılı bir açıklama da yok. Şirketimizin kuralları bu konuda, değiştirilemez dendi ve kestirilip bir kenara atıldık. Bir kriter var ise; sözleşmede açık açık yazılması gerekiyor. Keyfe keder uygun görülmesi halinde ne demek. Bankalar bile taşıt kredisi verirken, BDDK tarafından standardı var ve yazılı buna göre veriyor. Birevim BDDK ya bağlı ama uygun görmesi halinde. BDDK ya şunu soruyorum? Siz Birevim'i sisteme alırken hangi kriterlere göre uygun'luk verdiniz ve bunlara sözlü müydü ve değiştirilemez hükmündeydi? Saygılarımla

Yasin

Muhammet
05 Aralık 2023 17:01

Uğur
06 Ağustos 2023 18:22
Osman sonuçtan hiç memnun değil

Osman
09 Aralık 2023 12:29
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Birevim Ve Sigortambir Sebepli Mağduriyet