12 Ocak 2024 20:299.605

6 yaşındaki oğlum H***** B******* için yazıyorum. Oğlum 1,5 yıldır kulağında sıvı birikmesi şikayeti nedeniyle ağrılar yaşıyordu. Bu süreçte çok sayıda doktora tedavi amaçlı başvurduk. Kulak içerisine tüp takılması ya da ilaç tedavisi önerildi. Biz de anestezi almaması için ilaç tedavisini tercih ettik. Nihayetinde, yine bir kulak ağrısı şikayetiyle İzmir Ekol Kulak Burun Boğaz Hastanesi'ne başvurduk. 20 Kasım 2023 tarihinde muayene eden Operatör Doktor B**** A******, muayenesini bitirdikten sonra '1,5 yıldır bu çocuk ilaç tedavisi görmüş, iyileşme olmamış, kulaklarına tüp takmaktan başka çaresi kalmadı. Ayrıca geniz eti küçük ama tüp takılırken biz geniz etini de alıyoruz.' dedi ve biz de son çare olarak tüp takılmasını kabul ettik. Operasyon için hastane kayıt işlemlerimizi yaptırıp, operasyonun yapılacağı günü belirledik. 28 Kasım 2023 tarihinde hastaneye yatışını gerçekleştirdik. Sabah 8:30-9 arası oğlum H*****'ı ameliyathaneye götürdüler ve yaklaşık yarım saat sonra işlemleri bitirip odaya geri getirdiler. Geniz eti alındığı için ağrıları vardı ve bir kulağında kanlar vardı. Eşimle birlikte kendi aramızda, doktorun 'İki kulağına tüp takacağım.' dediğini hatırlayarak tek kulağında kan olmasından şüphelendik. Birkaç saat sonra doktor ve asistanı odaya geldi. Ameliyat sonrası bize yapmamız gereken diyet, ilaç kullanımı gibi prosedürleri anlattı. Konuşma bittiğinde biz de doktora 'Tek kulağına mı tüp taktınız? Bir kulağında kan var.' diye sorduk. Doktor bize 'Kulağına tüp takmadım, sadece geniz etini aldım. Geniz eti çok büyüktü.' diye cevap verdi. Halbuki ilk kontrolde geniz etinin küçük olduğunu söylemişti. Şaşkınlık içinde ne yapacağımızı bilemedik. Doktor önceden tüpün takılması gerektiğini söyleyip şimdi takmadı ve geniz etinin küçük olduğunu söyledikten sonra çok büyük olduğunu belirtti. Bu durum oğluma gereksiz yere anestezi uygulanmış olmasına neden oldu. Hastalık tekrar nüksettiğinde ve ağrılar başladığında son çare olarak tüp takılması gerekecek ve yine anestezi uygulanacak. İnsan sağlığının bir hekim için bu kadar önemsiz olması üzücü. Bize verilen hastane faturasında da tüp takıldığı yazıyor; olmayan bir işlemi faturaya yazmaları çok ilginç.

1 Destek

Özel Ekol Hastanesi (İzmir) Ekol Hastanesi İzmir

29 Mayıs 2024 11:347.185

Ekol Hastanesi'ne hiç yakıştıramadığım bir muamele ile karşılaştım. 28 Mayıs 2024 tarihinde Op. Dr. N***** İ**** ile kon...

2 Destek

Bazekol Çiğli Hastanesi  Acil Serviste Yaşanan Sıkıntı!

Bazekol ÇiğliHastanesi  Acil Serviste Yaşanan Sıkıntı!

Murat
Özel Ekol Hastanesi (İzmir) Hasta Randevu, Muayene Saatlerinin Dikkate Alınmaması

Özel EkolHastanesi (İzmir) Hasta Randevu, Muayene Saatlerinin Dikkate Alınmaması

Şener
Özel Ekol Hastanesi (İzmir)  Franksiyonel Lazer Mağduriyeti