20 Ağustos 2023 08:561.447

Baymak klima. Hava yönlendirme pervanesi ses çıkarması ve rezidansların eğik ve parçalanmış olması. 1 Ağustos da. Ürünü aldım ve 6 gün sonra kurulum için geldiler ve kurup gittiler. Klima çalışırken gelen tık tık bir ses vardı ve ben ilk çakışma sesidir veya plastikten genleşir sertleşme ile olduğunu düşündüm fakat. Sonradan yönlendirme kanatlarından geldiğini fark ettim. Servis geldi ve o yönlendirme itme sisteminin değişeceğini belirtti. Bunları incelerken açtığı kapağın altında rezidansların olduğu yerde yer yer çoğunlukla tellerin eğik olduğunu fark ettim bunlar niye böyle dediğimde normal hepsinde oluyor. Darbe alıyorlar dedi. Ama iyice incelediğim de bazı tellerinin kırık olduğunu gördüm. Ses için vidyo çekti ve gitti bana servis fişi vermedi tekrardan geleceğiz dediler. Servisi aradım fiş almadığımı söyledim o da mesaj gelecek dedi ama hiçbir şey gelmedi. İnternette araştırmalarım oldu. Bu sorundan mağdur olan çok kişi var. Pervanelerin geçme yerleri arasındaki çap bozukluğundan bu sorun oluyormuş ve bu da fabrikasyon bir üretim hatasından okuyormuş yani o parça değişse bile çözüm yokmuş. Ayrıca bu rezidansa darbe sonucu bu hasarın oluşması normal değil. Acil çözüm için gerekli iletişimi benimle sağlamanız rica ederim. Aksi takdirde Tüketici Hakları'na başvuru yapacağım.

21 Ağustos 2023 08:33 (Şikayetten 23 saat sonra)

Değerli Tüketicimiz, Bildiriminiz tarafımıza ulaşmış olup, kayıt altına alınarak ilgili birimlerle paylaşılmıştır. Konu ile ilgili en kısa sürede tarafınıza dönüş sağlanacaktır. Saygılarımızla, Satış Sonrası Hizmetler Müdürlüğü

24 Ağustos 2023 18:01

Bugün servis geldi sesin geldiğine kendisi de kanaat getirdi ve yeni getirdiği pervaneyi taktı sonra tekrardan denedik ve aynı sesi çıkarmaya başladı ses artarsa arayın dedi ve servis evden çıkar çıkmaz Cat çat diye ses gelmeye başladı. Peşinden koşup aynı sorun devam ediyor dedim tamam ben fabrika ile görüşeceğim dedi ve gittiler. Pervaneyi taktıktan sonra Bu kadar ses normal dedi ama normal değil bu sorundan dolayı herkes mağdur ve aynı klimadan alan arkadaşım çok memnun hiç ses gelmiyor peki bu nasıl oluyor o normalse ses gelmemesi de anormal mi. Burda yazan yorumlara bakarsanız aynı klimadan evinde üç adet olan var ve yeni aldığı klimadan bu sorun var diye bahsediyor. Eğer bu ses olacaksa kumandada neden silence tuşu var. Ürünün acil değişimini rica ederim.

28 Ağustos 2023 20:43

24 Ağustos da servis sorunlu olduğunu gördüğü parçayı değiştirdi fakat ses gelmeye devam ediyor kendinde sesin geldiğini gördü ve raporuna da belirtti. Ayrıca kasasında ki yamukluğu da gördü. 25 Ağustos da ise genel müdürlük den bir müşteri temsilcisi bayan, servis raporunu belirtmiş pazartesi tekrardan gelip değişim için rapor yazacaklar dedi ve bekledim. Pazartesi bugün genel merkezden aranıp fabrika bu ses için değişimi iptal etti dedi ve bana resmen bozuk ürünü sana sattık sende kullanacaksın dedi. O kadar video kayıtları fotoğrafları servis raporunu hiçe sayarak duyduğum sesin normal olduğunu söylediler. Ben mağdurum gerekirse Tüketici Hakları'na başvuru yapacağım derken de yapın siz bilirsiniz diyecek kadar cüretkarlar. Bu kumandada silence tuşu var ve bir işe yaramıyor sleeep tuşu da uyku modu ama bu ses uyutmuyor. Şimdi bana bu ses normal diyen müşteri temsilcisi Mustafa bey bu tuşları niçin koydunuz bu ses normalse bu makineden alıp bu sesi duymayanların kliması bu sesi çıkarmadığı için anormal mi. O zaman onların makinesi bozuk da benim makinem mı bozuk değil. Bu saçmalık ve ürününün arkasında durmayışınız yeminle beni bu üründen sizin markanızdan soğuttu. Acil olarak bu durumu çözüp evimden bu fabrika üretim hatası ürününüzü alın ve yerine yenisini getirin. Mustafa bey eminim ki kendi bu şekilde bir klima alsa ona da biri rahat rahat ses normal deyip dalga geçer gibi altı aya ses kesilir isterseniz şikayet edebilirsiniz diyen bir müşteri temsilcisi ile konuşmak istemezdi. Son derece kötü bir deneyim oldu benim için. Acil çözüm acil çözüm

28 Ağustos 2023 20:47

Ayrıca bu klimanın arızalı olduğu zaten rezidansın dan belliydi her yeri darbeliydi gelen servis düzeltti ve borularında sorun yok dedi. İlk şikayetimde de fotoğraflar var. Bin pişman ettiniz bizi. Kombinizi yıllardır kullanıyorum hiç sorun yaşamadım diye kilimanizi aldım almaz olaydım.

28 Ağustos 2023 20:50

Rezidansı da düzeltme dediği tornavidanın ucuyla yaptı bir aparat falan değil yani. Kasa yamuk, rezidans yamuk, Cat çıt ses ikinci el kilimami aldık sıfır kilimami aldık anlamadım.

Kendiliğinden Durma Ve Işık Yanıp Sönen Sesli Klima

2 Şubat 11:391.229

Baymak Elegant Prime 18000 BTU klimayı yaklaşık 3 ay önce aldım. Son 3–4 haftadır cihaz çalışırken bir anda kendiliğinde...

Tümünü Gör

Murat
Baymak Klima Montajı Ve Klima Sorunu

Baymak KlimaMontajı Ve Klima Sorunu

Kader
Baymak Ses Problemi İç Ünitede Ses Var!

Baymak SesProblemi İç Ünitede Ses Var!

Hacı
Baymak Elegant Plus 12000 BTU Klima İç Üniteden Gelen Ses!

Baymak ElegantPlus 12000 BTU Klima İç Üniteden Gelen Ses!

Süleyman

Öne ÇıkanKonular