Şahin sonuçtan hiç memnun değil

12 Ocak 2024 18:28

Asus rog Strix B650E-F Gaming Wi-Fi model anakartı 2023 Nisan ayında almıştım. Birkaç ay kullandıktan sonra anakartı temizlemek istedim. Kendi hatam sebebiyle soket bölümünde üç tane pin kırıldı. Hatanın farkında olarak servise gönderdim ve tamir için benden 750 TL ücret talep edildi. Kabul ettim ve bu süreç birkaç hafta sürdü. Bu süre zarfında aynı modelden ikinci bir ana kart alıp kullanmaya başladım. Tamir edildiği söylenen ilk ana kart geri geldiğinde, bilgisayara taktığımda hiçbir şekilde çalışmadığını fark ettim; sadece sarı bir ışık yanıyordu. Servisin soket bölümünü tamir ettiğini söylemesine rağmen, resimlerde de göreceğiniz üzere pinlerin olduğu bölümde herhangi bir yamukluk veya hata gözükmüyordu. Asus müşteri temsilcisi ile tekrar iletişime geçtim ve anakartı tekrar göndermemi istediler. Bu süreç toplamda bir ayı aştı. Bugün, 12 Ocak 2024 Cuma günü, bana ulaşarak anakartın kullanıcı hatası olduğunu ve tamir için parça ücreti olarak 350 TL, işçilik ücreti olarak ise 750 TL talep ettiklerini belirttiler. Toplamda 1100 TL bir ücret belirlenmişti. İşçilik ücretinin parça ücretinin iki katı olması konusunda şaşkınlığımı dile getirebilirim. Müşteri memnuniyeti adına ilk seferlik benden ücret alınmadı fakat gönderilen ana kart çalışmadığı için şimdi tekrar ücret istiyorlar. Bu, müşteri memnuniyetine aykırı bir durum. Asus'un bu tavrını kesinlikle onaylamıyorum ve artık Asus rog Strix B650E-F modelindeki iki ana kartımı satıp MSI marka bir ana kart almayı düşünüyorum. 1100 TL beni etkilemese de, müşteri memnuniyeti adı altında ücret alınmayacağı belirtilip tamir edildiği söylenen bir anakartın çalışmaması ve ardından ücret talep edilmesi gerçekten can sıkıcı bir durum. Soket bölümündeki kırmızıyla işaretlenmiş resimi Asus bana göndermişti ve bunu daha önce hiç görmemiştim. Benim yapmam imkansızdı ve eğer yapmış olsaydım, inkar etmez, ödemeyi yapar ve tamiri yaptırırdım. Ayrıca garanti konusunu da anlamış değilim. Kullanıcı hatası olsa bile, garanti kapsamında ücretsiz olması gerektiğini düşünüyorum. Asus için son kararım, olumlu bir geri dönüş alınsa bile, yapılan haksızlık sebebiyle markayla ilişkimi sonlandırmaktır.

19 Şubat 2024 14:03

27 Şubat 2024 12:59
Asus Bilgisayar Tarafından Mağdur Ediliyorum!
Emircan sonuçtan hiç memnun değil

02 Ekim 2023 13:22
Asus B450m Dragon Ana Kart Yanıltıcı Servis Raporu
Oğuz sonuçtan hiç memnun değil

25 Ağustos 2023 10:52
Asus B450-F Gaming Ana Kart Chipset Sorunu Ve Asus Un Sorumsuzlukları
Asus B450-F Gaming Ana Kart Chipset Sorunu Ve Asus Un Sorumsuzlukları
Recep sonuçtan hiç memnun değil

12 Ocak 13:47
Garanti Sürecinde Asus İle Yaşanan Sorunlar