Umut sonuçtan hiç memnun değil

Asus Bilgisayar G614JU Ölü Piksel, Donanım, Yazılımsal Hataları

Asus Bilgisayar G614JU Ölü Piksel, Donanım, Yazılımsal Hataları
01 Ocak 2024 01:02

Asus G614JU gaming notebook'u yaklaşık 2 ay önce Teknosa'dan aldım. Bu bilgisayar bir ölü piksel içeriyor ve yazılımsal olarak çok fazla hata alıyorum. Tüm bunlar bir yana, cihazdan cızırtı sesleri geliyor. Teknosa'ya ürünün değişimi için talepte bulundum; ancak onlar cihazın onarımı için işlem yaptıklarını belirttiler. Cihazın hatalarını video ve belgelerle yazılı olarak ve bilgisayarın içinde dosya şeklinde kutusuna ekleyerek servise gönderdim. Tüm bu süreç boyunca ne Teknosa ne de Asus tarafından bilgilendirilmedim. İletişim bilgilerimi vermem rağmen kimse tarafından aranmadım. Cihaz Teknosa'ya geri geldiğinde SMS ile bilgilendirildim. Teknik servis raporunda donanımsal sorun bulunmadığı, yazılımsal sorun tespit edildiği belirtilmiş. Ölü piksel değişimi için belirli bir sayıda parlak veya koyu piksel şartı olduğunu belirtip ekranımı değiştirmeden ve ses sorununu çözmeden, herhangi bir açıklama eklemeden sadece cihaz formatlanarak geri gönderilmiş. Bu durumdan gerçekten çok rahatsızım. Bir üniversitede bilişim öğrencisi olarak yaşadığım bu durum beni ve projelerimi olumsuz etkiledi. Bu süreci takip etmeye devam edeceğim ve deneyimlerimi burada paylaşmaya özen göstereceğim.

Umut
27 Nisan 2024 15:31

Tekrar şansımı denedim monitörle ilgili değişim olmadı ekranımda ışık sızmaları mevcut ısınma sorunum var artık ve kasko vb. Her türlü destek içinde ödeme yapmıştım hiçbir gelişme yok ürünüm garanti süresini de doldurmadığı için Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmayı düşünüyorum bu denli iyi bir markanın Türkiye'de bu kadar ilgisiz ve teknik bilgi yoksunu bayilerin ve servislerin bulunması benim için üzücü oldu umarım bir gün Asus kendine yakışır ekip arkadaşları ve çalışma ortamındaki ortaklarını düzgün ve noksanları giderilmiş insanlara çalışmasını diliyorum

Sayit

Isınma sorunu kaç dereceye kadar çıkıyor sende ben performans modunda max 91 turboda max 86 80 civarlarında ısı değerleri aldım bu laptop 105 dereceye kadar dayanabiliyor

Sayit

Ama ışık sızması bende yok o gerçekten can sıkıcı bir durum Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurursan çok uzun sürer baştan söyleyeyim çünkü firma itiraz ediyor Samsung a54 telefonum sorunluydu Teknosa kabul etmedi Tüketici Hakları onlar itiraz ettiği için 1 yıla yakın sürdü para iadesi istedik ama o kadar değer kaybettiki yine biz zarar ettik

Sayit

İlk olarak o cızırtı sesi coil Whine yanı bobin vızıltısı olarak adlandırılan bir durum ekran kartından geçen elektrik akımının sesi bilgisayara hiçbir zararı yok özellikle pilde kullanırken gelen bir ses işlemci verimlilik çekirdeklerini açar ve o ses gelir bu normaldir ölün piksel konusuna gelirsek cihazın garanti belgesini okursan bu konuyla ilgili bir ölü piksel sınırı olduğunu görürsün aynı laptop aynı ses ve sadece 1 tane ölü piksel bende de var bunlar gayet normal şeyler bilgisayarı kullanmaya devam etmeni öneririm çünkü artık bunlar bütün laptoplarda var olan şeyler

08 Eylül 2023 11:07
Kübra sonuçtan hiç memnun değil

22 Kasım 2023 16:32
Özgür sonuçtan hiç memnun değil

24 Nisan 22:26
Asus Bilgisayar Kategorileri