Apple 9. Nesil Tablet Yamulması Hakkında

Ergin
27 Mart 2024 11:07

Yaklaşık 6 ay önce Marmara Park Media Markt'tan almış olduğum iPad, geçtiğimiz Ağustos ayında (21.08.2023) garanti kapsamında şarj almadığı için Marmara Park Troy Teknik Servis'e başvuruda bulunulmuştur. İlgili başvuruda teknik servis, cihazın müşteri kaynaklı olduğunu, orta kısımdan tek taraflı yamulmuş/bel verdiğini belirtmiş ve Apple cihazlarda tamir yapılmadığını, yenisi ile değişimin ücret karşılığında 11.200 TL tutarında olabileceğini bildirmiştir.

Bunun üzerine tarafımdan Apple destek ekibi ile iletişime geçilerek konunun incelenmesi istenmiş ve müşteri kaynaklı olmadığı, garanti kapsamında tamiratının veya değişiminin talep edilmiştir. Destek ekibinin dönüşü, tamiratının yapılmayacağı ve değişimin belirli bir ücret karşılığında (11.200 TL) olacağı yönünde olmuştur.

Tarafımdan teşekkür edilerek görüşme sonlandırılmıştır. Burada kusurun tarafıma ait olmamasına rağmen Apple şirketinin ilgili riski gözetmeden kullanıcı kaynaklı kusur yolunu seçmesini doğru bulmuyorum.

Doğal olarak, Apple gibi büyük bir firmanın 10-15 bin TL'lik tablet için bizi mağdur etmesini kınıyorum. Tüm Apple Türkiye kullanıcılarından ilgili konu için desteklerini bekliyorum.

6 aylık iPad Air cihazım yamulmuş ve şarj yeri bozulmuştur. Servise gönderdim ve tamiri mümkün olmadığı için 11.200 TL ücret talep ediliyor. Cihazın garanti kapsamında olmadığı belirtiliyor. Cihazı alalı 6 ay olmuş ve bu kadar kısa sürede cihazın nasıl yamula bileceğini anlamış değilim. Apple markasına yakıştıramıyorum. Servisten gelen cevap aşağıdaki gibidir: 'Merhabalar Ergin Bey;

Servisimize bırakmış olduğunuz DX3GQYY2N736 seri numaralı cihazınızı inceledik. Cihazınızda kasasında fiziksel hasar (Eğrilme/Bükülme) tespit ettik. Ücretli olarak işlemlere devam edebiliriz. Apple Prosedürü gereğince cihaza uygun onarımsal işlem, ücretli cihaz değişimidir. Dilerseniz KDV dahil 11.200₺ ücret ile cihaz değişimi yapılması üzerine Apple Onarım Merkezine yönlendirilebilirsiniz. Arızalı cihaz Apple'a gider ve yerine birebir aynısı kutusuz, aksesuarsız olarak gelir. Not: Apple'ın fiyatları revize etmesi halinde yeni fiyatlar üzerinden işlem yapılır. Ücreti onaylamanız ve ödemeyi gerçekleştirmeniz halinde cihazınız işleme alınacaktır. IBAN bilgilerimizi ekte bulabilirsiniz.

İyi günler, iyi çalışmalar dilerim.

A*** m*** g***
Apple Sertifikalı Teknisyen | Technician
Troy Teknik Servis /  Troy Marmara Park'

Feridun sonuçtan hiç memnun değil

Apple İPad Yamuldu Ve Tamir Mümkün Değil Denerek 16.000 TL İsteniyor

Feridun
06 Eylül 2023 17:27
Ali sonuçtan hiç memnun değil

21 Ağustos 2023 17:32
Apple / İpad (9. Nesil) Tabletin Yamulması
Apple / İpad (9. Nesil) Tabletin Yamulması
Deniz sonuçtan hiç memnun değil

Deniz
29 Şubat 2024 13:41

Deniz
12 Mart 2024 09:49
Özkan sonuçtan hiç memnun değil

Özkan
28 Ocak 2024 23:09
Apple Servis, Garanti Kapsamında Onarım Yapmadı.
Apple Kategorileri