Zeynep sonuçtan hiç memnun değil

Alot Gayrimenkul Emlak Danışmanı Mağduriyet

Alot Gayrimenkul Emlak Danışmanı Mağduriyet
04 Mart 2024 20:11

4 Şubatta Sahibinden.com. da Alot Gayrimenkul Üsküdar aracılığı ile satılık bir daire ilanı gördüm. İlanda verilen numarayı aradım. D**T** isimli emlak danışmanının telefon numarasıymış. Kendisi ile konuştuk ve evi görmek üzere yanında eşi olduğu halde (o**t** ) bir araya geldik. Pazarlık aşamasından sonra evi almaya karar verdik. 2650 000 bin tl lik ev için benden 500 000 TL kapora istendi. 150 000TL kapora gönderdim. Tapu işlemleri yapılmadan önce defalarca dairenin bulunduğu komplexin yönetiminin iletişim bilgilerini ve borcu yoktur yazısı isteğim halde bir türlü vermediler. Hep bir bahane öne sürdüler. Meğer satıcının site yönetimine borcu olduğunu biliyorlarmış bize söylemediler. En sonunda bu istenen belgeyi bize vermiyorlar, tapu ile gidip siz alabilirmişsiniz dendi. Alım satım yapıldıktan sonra tapu ile gittiğim zaman da satıcının site yönetimine 55 000 TL borcu olduğu ortaya çıktı. Site yönetimi borçtan dolayı dairenin hizmetini ( elektrik, su ) kesmiş. Emlak danışmanını arayıp durumdan bahsettim, satıcıdan bu parayı istediğimi evde elektrik su olmadığını anlattım. Gene türlü bahanelerle oyalandım. Bu alım satım sırasında alot gayrimenkul emlak danışmanları d** ve o** t**nün bize yaşattıkları durumlar özetle şunlardır :
1- Daire ilanda söylendiğinden daha küçük.
2- Dairenin içinde bulunduğu komplex dolayısıyla özel bir durumu varmış bu durumdan haberdar edilmedik.
3- Bir bilgi isteyip haber bekliyorum diyoruz ancak asla dönüş yapılmıyor.
4- Dinlemiyorlar sadece kendileri konuşuyorlar karambole getiriyorlar.
5- Daireyi satın aldıktan sonra emlak beyanı vermek için belediyeye gittim emlak vergisinin ödenmemiş olduğu ortaya çıktı. Danışmanı aradığım zaman evi sattıklarını bundan sonra vergileri benim ödemem gerektiğini söyledi. Oysa bu işin doğrusu bir yer sattığınız zaman vergi borcu olmayan bir yer satarsınız. Belediyenin emlak görevlileri danışmanı uyardılar ve satıcı ödedi sonra.
6- Borç bilgisi bizden gizlendiği için evin hizmeti kesildi ve 55 000 TL ben ödemek zorunda kaldım.
7-Yaptıkları hataları anlatıp şikayetçi olacağımı söylediğim zamansa telefonu yüzümüze kapattılar. Bundan sonra yasal süreç başlatıyorum.

Zeynep
Zeynep
07 Mart 2024 20:30

Satılan dairenin otoparkı olduğu söylenmişti yokmuş. Şubat ayı aidatını eski ev sahibi emlak danışmanına vermiş, bana vermediler.

Günkon İnşaat Şikayeti

04 Ocak 2024 15:09

Sedat Özer Gayrimenkul & Yatırım Mağduru!

19 Aralık 2024 23:06
Ha Yu sonuçtan hiç memnun değil

Aktaş Emlak Konut Kredisi Onaylanmayınca Kaporamız İade Edilmedi

14 Haziran 2025 00:37
Rabia sonuçtan hiç memnun değil

Emlakçının Kapora İadesi Konusundaki Sorumsuz Tavrı

26 Şubat 2025 19:10