Berna sonuçtan hiç memnun değil

Allianz Sigorta Onay Almadan Sigorta Yeniliyor Ve Tahsilat Yapıyor

22 Ocak 2024 18:13

Allianz Tamamlayıcı sağlık sigortam 5 Ocak 2023'te sona erecekti. Öncesinde arayıp teklif istedim. Teklif yollandı ancak hastane ağı daha geniş olduğu Anadolu Sigorta'dan tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdım. Üzerinden bir yıl geçti 2024 için teklif istemek için sigortam neti üç beş kez aradım. Bana Allianz'dan teklif verelim deyip ücret söylediler. Ben de kendilerine Allianz sigortadan yaptırmak istemediğimi şu an Anadolu sigortalı Anadolu Sigorta ile devam etmek istediğimi belirttim. Bu konuşmadan yaklaşık iki hafta sonra tamamen tesadüfi bir şekilde poliçemin bir önceki yıl otomatik olarak yenilendiğini kartımdan bir yıl boyunca benim iznim, onayım, bilgim olmadan para çekildiğini öğrendim. Kart limitim yetersiz olduğu için çekim yapılamamış ve ben bu durumu müşteri temsilcisinin kredi kartınızdan tahsilat yapamıyoruz diye beni aramasıyla öğreniyorum.

Ben otomatik yenileme talebinde bulunmadım. Yaklaşık45. 000 TL kredi kartımdan taksitle çekilmiş. Aradığımda da 30 gün içinde başvursaydınız iade edilirdi ama şimdi yapacak bir şey yok deniliyor. Cuma günü bu itirazı yapmama rağmen bugün hala kredi kartımdan çekim yapılmaya çalışıldığını söyledim. Poliçe iptali için yazılı evrak olması lazım sözle iptal edilemediği söylendi. Benim iznim bilgim olmadan otomatik olarak poliçem yenileniyor ama iptal ettirmek için yazılı belge isteniyor. Ücret iadesi alana kadar ne yapmam gerekiyorsa yapacağım yaptıkları usulsüzlük yanlarına kar kalmayacak.

Zevciye

Merhaba aynı sorunu yaşıyorum çözüme ulaşabildiniz mi?

Berna

Maalesef sorunumuz çözülmedi. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yaptık. Değerlendirme aşamasında.

İbrahim sonuçtan hiç memnun değil

Otomatik Yenileme Ve Müşteri Hizmetleri Sorunu

06 Şubat 12:04