Önder sonuçtan hiç memnun değil

Aliexpress Gümrükte Alıkoyma Mağduriyeti.

20 Şubat 2024 02:56

AliExpress üzerinden aldığım ürün için gümrük vergisini ödediğim halde, ürün gümrükte el konuldu. Çin Yeni Yılı sebebiyle kargoların geç gönderileceğini ve 15 gün ile 1 ay arasında elime geçeceğini düşünmüştüm. Şubat ayında verdiğim 5 siparişin yanı sıra, Ocak ayında verdiğim siparişler de hızla geldi ve gümrük tarafından el konuldu. Kanunda, bireysel olarak 5 adet ithalat hakkı olduğu belirtiliyor; ancak altıncı ürüne el konulacağına dair bir madde bulunmuyor. Kanun, yalnızca cep telefonu gibi yasaklı maddelere el konulacağını yazıyor, fakat benim siparişlerim kanuna uygun ürünler. Bu konunun muhatabı AliExpress değil, Ticaret Bakanlığı'dır ve acilen gümrük alıkoymaları hakkında memurlara bilgi verilmelidir. Eğer ithalat hakkımı aşıyorsam, ürünlerin alıkonulmak yerine iade edilmesi gerekiyor. Biz şirket değiliz ve ticaret yapmıyoruz ki antrepoda bekletilip gümrükleme evrakı istensin. Bu konuyu CİMER üzerinden Ticaret Bakanlığı'na iletiyorum. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar da lütfen alıkoyma işlemine CİMER üzerinden yazarak itiraz etsinler.

Sinem
Sinem

Merhaba, Bende ilk defa alışveriş yapacağım aliexpress'den ama vergi bu şekilde gözüküyor sizde bu şekilde ödeyip daha sonradan ekstra vergi ile mi karşılaştınız acaba? Daha önce alışveriş yapmadığımdan bilmiyorum

aliexpress-gumrukte-alikoyma-magduriyeti-1.jpg
Önder
Önder

Vergisini ödesen bile bazı ürünler alıkoyuluyor. Bende ürünlerin hepsinin vergisini ödediğim ve 1 adetten çok olmamasına, ticari olmamasına rağmen 3 kargom alıkoyuldu gümrük tarafından. Riskli bir alışveriş maalesef. Çinlide problem çıkmıyor bizim gümrük problem çıkarıyor

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.

Ozer sonuçtan hiç memnun değil

25 Aralık 2023 14:12
Ferhat sonuçtan hiç memnun değil

16 Nisan 2024 19:09
Aliexpress 5 Adet Sınır Aşımı