Alibaba Yüksek Vergi Sürpriziyle Karşılaştım

15 Kasım 2024 14:4727.426

Alibaba Ekspres'ten bir ses mikseri aldım. Tüm vergiler dahil 7200 TL dediler, ben de uygun bulup sipariş verdim.

Sipariş İstanbul'a geldiğinde, gümrük vergisi ve gümrükçüye vekalet ücreti olarak 10000 TL masraf çıkardılar. Mikserin fiyatı bana 17000 TL olacaktı.

Oysa ben tüm vergiler dahil aldığımı sanıyordum. Gümrük vergisini ve masraflarını ödeyemedim, çünkü %70 vergi çıktı. Şu an ödediğim ücret boşa gitti.

26 Kasım 2024 21:34

Ben çetin hüsünbeyi 10 gün önce ali baba com şikayette bulundum bugün gördüm sorun çözüldü diyor benim hiçbir bilgim yok sorun çözüldü ise bana neden bir bilgi gelmiyor hotmailimede mesaj gelmedi sorun çözüldü ise bilgi verilmesi gerekmez mi yanıtınızı bekliyorum her şey için çok teşekkür ederim

11 Nisan 2025 10:08

Merhabalar. Ben de aynı mağduriyeti yaşadım. Erdoğan son aldığı karar ile 150$ limit olan alışveriş limitini 30$ a. Yani 1100 TL'ye düşürmüş. 1100 TL üstü üründe gümrük belgeleri masrafları çıkıyor. Gümrük müşavirleri bu işlemleri ortalama 15.000-22.000 TL arası fiyatlar veriyor. Bu ödeme hariç 30$ üstü ürün gümrükten geçemiyor. Genelde geri iadesi de masraflı olduğu için ya imhaya. Ya da açıkarttırma ya gidiyor. 1100 TL altı ürünlere ise 300 TL vergi 600 TL civarı oldu. Ama gümgük vergileri ihtiyacı olmadan kapınıza kadar geliyor. Örnek 1$ lik ürün aldınız. 20$ da ürün vergisi. 21$ a kapınıza geliyor. Ama 31$ lik ürün aldınız. 31$ + 20$ + 600$ (ortalama masraflar) ile teslim alabiliyorsunuz. Bu yapılmıyorsa alamıyoruz

Alibaba Tüm Ödemeleri Yaptım Ürünüm İçin Tekrar Para İsteniyor

5 Ağustos 2025 20:1213.667

Alibaba üzerinden fan ürünü siparişi verdim. Gümrük vergisi, fiyatı ve kargosuna dahil her şeyi konuştum. Şu an Türkiye ...

1 Destek1 Yorum

Alibaba Ürünü Göndermediler

18 Eylül 2023 10:3464.947

alibaba.com'dan shuman rezonans cihazı siparişi verdik, arkadaşlarımla birlikte 12 adet almak istedik ve 6 adet 6 adet i...

2 Destek1 Yorum

Alibaba Açtığım Mağazayı Kapattım Paramı Alamadım 5416 Dolar

Alibaba AçtığımMağazayı Kapattım Paramı Alamadım 5416 Dolar

Muzaffer
Alibaba Ürün 7 Aydır Ortada Yok!

Alibaba Ürün 7Aydır Ortada Yok!

Umut