Alaçam Devlet Hastanesi Acil Serviste Muayene Olamama

05 Temmuz 2024 21:58

05.07.2024 tarihinde Samsun Alaçam Devlet Hastanesi acil servisine başvurdum. Yüksek tansiyon ve alerjiden boğazım şişmiş, tıkanmış ve kulağa vurur şekildeydi. Acil doktoru S***** D**, sadece tansiyonumu ölçebileceğini, boğazıma bakamayacağını ve bunun için acili meşgul ettiğimi söyledi. Daha sonra perdenin diğer alanına geçti ve eşime, sanki biz laftan anlamıyoruz gibi, 'Bu şekilde meşgul edilmez, biliyorsunuz değil mi, bunun bilincindesiniz değil mi?' diye konuşmaya devam etti. Ben de, 'Acil servise gelmemiz için illa kaza mı geçirmemiz gerekiyor? Aile hekimliği çok dolu, bugün günlerden cuma, işten izin aldım ve evde bebeğim bekliyor, o yüzden buraya gelmek zorunda kaldım,' dedim. 'Evet, illa kaza geçirmeniz gerekiyor,' diye cevap verdi. Bunun üzerine tansiyonumu da ölçmelerini reddettim ve 'O zaman tansiyonumu da ölçmeyin, ben de gerekli yerlere şikayette bulunacağım,' deyip sedyeden kalktım. Doktor arkamdan, 'İstediğiniz yere şikayet edebilirsiniz,' dedi. 184 hattına şikayet oluşturduğumda bana, doktorun tedavi ve teşhise kendisinin karar vereceğine dair kanun maddesi okundu. Doktor, hangi tedaviye ve teşhise kendisi karar verecekti; doktor bana bakmadı bile, muayene etmedi bile. Daha sonra yarım saat ileride olan diğer ilçeye özel hastanenin aciline gittim ve orada alerji serumu ile yüksek tansiyon tedavisi aldım. Yolda alerjiden boğazım tıkanıp ölebilirdim. Eşimle birlikte bu durumu yaşadık, ölümden döndük. Bu ülkenin vatandaşı olarak, bir acil serviste muayene olma hakkımız yok demek ki. O zaman sigortalarımız da ödenmesin, ne işe yarıyor ki zaten sağlıkta? Gidip özel hastanede para ödeyerek muayene oluyoruz. Sonra da vatandaş suçlu, ölenler suçlu, ihmal yüzünden sakat kalanlar suçlu. Yazık.

Susurluk Devlet Hastanesi Doktor İncelemesi

28 Haziran 2024 00:34
Merve sonuçtan hiç memnun değil

Bağcılar Şafak Hastanesi'nde İhmal Ve Yanlış Tedavi Mağduriyeti

24 Kasım 2024 20:28