Aslı sonuçtan hiç memnun değil

Hukuk Bürosunun Aşağılayıcı Ve Haksız Tutumu

23 Kasım 2024 17:29

Merhaba, ben 43 yaşında bir bayanım. Eşimi 2019 yılında sekiz gün içinde kan kanserinden kaybettim. Oğlumu evlendirirken Aktif Bank'tan kredi çektim. Fakat oğlumun işsiz kalması ve benim sağlık problemlerim nedeniyle üç ay ödemelerimi yapamadım. Bu sebepten dolayı evime hiçbir tebligat ve belge gelmeden, ihtar gelmeden geçen hafta içerisinde Avukat M****** Ö**** adıyla Merkez Hukuk Bürosu’ndan bir bayan arayarak icraya verildiğimi ve bugün içerisinde bir miktar ödeme yaparak dosyayı taksitlendirebileceklerini belirttiler. Bunun üzerine ben arkadaşlarımdan 15.000 TL toparlayarak verdikleri hesap numarasına ilettim. Bunun üzerine bayan, aylık 20.000 TL ödemek şartıyla icradan dosyamı geri çekip taksit yaptıklarını belirttiler. Ancak bundan iki gün sonra hukuk bürosundan tekrar bir mesaj gelerek icra dairesinin kabul etmeyip dosyamın devam ettiğini ve eve hacze geleceklerini belirttiler. Ben durumumu izah ettiğim halde karşımdaki bayan çok kötü bir üslupla 'Borcunuzu biz mi ödeyelim, kullanmışsınız bu parayı, ödeseydiniz zaten bankaya öderdiniz' gibi cevaplar verdi. 21.11.2024 tarihinde tekrar E*** Hanım beni arayıp bu sefer daha kötü bir üslupla 'Beni şikayet etmişsiniz, ben de sizden şikayetçi olacağım, ses kayıtları var' tarzında konuşmalar yaparak gene borcumu ödemem gerektiğini söyledi. Daha sonra beni birim sorumlusu olarak N**** Hanım aradı, sorunun ne olduğunu bana sordu. Ben de durumu izah ettim, E*** Hanım'ın bana bu şekilde konuştuğunu söyledim. Bana verdiği cevap 'Siz CİMER'e şikayet edince borcunuz mu ödenecek, madem yardımlarla geçiniyorsunuz borç yapmasaydınız, siz borçlusunuz mecburen ödeyeceksiniz' tarzında aşağılayıcı şekilde konuşmalar yapınca ben de kendisini ilgilendirmediğini, borcumu inkar etmediğimi söyledim ve daha sonra akşam banka hesaplarıma bloke koyduklarını fark ettim. Şikayetimin en kısa zamanda değerlendirilip gereğinin yapılmasını rica ediyorum

23 Kasım 2024 22:25 (Şikayetten 4 saat sonra)
Aslı
Aslı
24 Kasım 2024 19:04

Hesaplarıma koyulan blokeler yüzünden oğluma gelen yardımlarada el koyuldu bu Allah'tan reva mı?

İbrahim
İbrahim

Çok iyi yapmışsınız. Hiçbir şey yapamazlar. Ancak tehdit ederler sizleri. 4,5 ay sonra da peşinizi bırakırlar. UYAP'ta eve haciz kararı yoksa icraya gelemezler ancak korkuturlar. Gelselerde kapıda bakıp gidiyorlar. Size telefon açanların çoğu emin olun avukat dahi değil. Avukatlık bürosunda çalışan asgari ücretli kişiler. Ödemeyin 1 sene sonra onlar peşinizden koşup yapılandırma yapayım diyecekler. Sizlere hakaret etmelerine izin vermeyin gerekirse bilinmeyen numaraları engelleyin. Emin olun 3,5 ay sonra her şey sakinleşecek.

Hüseyin
Hüseyin