Sed Yardımı Yatmadı

20684 Görüntülenme
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlere uyan kişilere sağlanan Sosyal Ekonomik Destek (SED) yardımlarının bazı kişilere zamanında yatmadığı veya eksik yatırıldığı durumları bulunmaktadır. Bu durum, mağdur olan bireylerin ekonomik zorluklar yaşamasına sebep olabilmektedir.
1 Takipçi
39 Yorum 1373 Şikayet 20684
Şikayetvar
Şikayetvar Çözüm Uzmanı 11 Ekim 2023 09:39

Sorunun Kaynakları:

Sistemsel hatalar: Bakanlık sistemlerinde yaşanabilecek teknik aksaklıklar, yardımların zamanında yatmamasına yol açabilir.
Evrak eksikliği veya yanlış bilgi: Başvuru sırasında gerekli belgelerin eksik olması veya yanlış bilgi verilmesi, yardımın gecikmesine veya yatmamasına neden olabilir.
Yoğun başvuru dönemleri: Bakanlık tarafından alınan yardım başvurularının yoğun olması, işlemlerin gecikmesine neden olabilir.

Neler yapabilirsiniz?

Öncelikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden duyuruları kontrol edin. Genel bir sorun mu, yoksa bireysel bir sorun mu olduğunu belirlemek için.
İl veya ilçe sosyal hizmetler müdürlüklerine başvurarak durum hakkında bilgi alabilir ve evraklarınızda herhangi bir eksiklik olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
Eğer sistemsellikle ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorsanız, Bakanlığın çağrı merkezi ile iletişime geçerek sorununuzu detaylı bir şekilde belirtin.

Sorununuzun çözülmemesi durumunda, yaşadığınız sorunları ve şikayetlerinizi detaylı bir şekilde anlatarak "şikayetvar" sitesi üzerinden paylaşabilirsiniz. Bununla ilgili yazılan şikayetleri okuyabilir ve çözüm önerilerini bulabilirsiniz.

Sedef
Sedef
14 Haziran 2024 01:23

10 Nisan bayramdı 8 Nisan gece 12:14 de hesaba geçti bu bayram böyle yapıyorlar kaşıkla verip kepçeyle alıyorlar benim esim mahkum ben zaten çalışamıyorum ikiz bebeğim var 2 yaşında günah ya

11 Ocak 2025 20:36

Ne kadar alıyorsunuz

15 Temmuz 2025 16:37

Lütfen cevap yazın benim gibi olan varmı ben zam beklerken aldığımı düşürmüşler ben bunun la geçiniyorum sağlık sorunlarım var nefes alamıyorum 😭 Allah rızası için. Niye böyle oldu

Esin
Esin
17 Temmuz 2025 21:37

Bende yeni bağlattım temmuz ayı ilk alacağım para olacaktı ama yatmadı hala bana yatacakmı onu da bilmiyorum

Melek
Melek
17 Mayıs 2024 13:15

Benimde henüz yatmadı bilgisi olan var mı

29 Mayıs 2025 19:08

Yattı sosyal hizmetler den mesaj geldi bana sizlere geldi mi ben çekim yapmadım ama yarın gideceğim çekim yapmaya bakalım ne olacak

Duygu
Duygu
17 Temmuz 2025 01:50

Bana da yatmadı henüz

Ayten
Ayten
15 Eylül 2025 01:16

Ben sed yardımı alıyordum 31 Ağustos 2025 süresi doluyordu 16 anda kuruma gittim tekrar başvurdum uzatılsın diye ertesi günü evime geldiler. Öğrenci belgesi istediler tekrar gittim verdim yeniden form doldurdum heyete gönderildi. Ama sed yatmadı durumum yok gelen kişi gördü çok mağdur durumdayım lütfen düzeltin sed im yatırılsın Iğdır

15 Eylül 2025 07:24

Sed yattı mı

15 Ocak 01:03

Sed yardımı alıyorum normalde bu saatlerde paralar hesaba yatmış oluyordu ama yatmadı e devalette de sanırım bir sıkıntı var giremiyorum bu durumu yasayan var mı

Gülfem
Gülfem
15 Ocak 01:09

@Ayşegül
2026 Ocak ayı sed yardımı yatan yazabilir mi lütfen

15 Ocak 12:17

@Gülfem sizin sed yardımı yattı mı benim hala yatmadı aradım gün içinde yatacak diyorlar ama

Yoncagül
Yoncagül
16 Mayıs 2025 01:27

Ya bizim çocuklarımız okula gidiyor bu çocukların ihtiyaçları eksik kiralar ödenmedi faturalar bile bu paraya guvenioduk neden iki aydirki böyle aksaklık yaşıyoruz bizler

Şikayeti Çözüldü
Zehraerkan
Zehraerkan
16 Mayıs 2025 07:35

Giresun da Sed yardımı yattı mı acaba

15 Mayıs 2025 01:04

İstanbul yatmadı

15 Mayıs 2025 00:55

Sed yardımı yatan var mı

16 Mayıs 2025 13:17

İstanbul sed yatan var mı acaba

15 Nisan 2025 00:30

Sed nisan ayı yatan var mı

İlayda
İlayda
15 Nisan 2025 00:32

Benimde yatmadı

Rukiye
Rukiye
15 Nisan 2025 00:46

@İlayda yatmadı daha bizim de

15 Nisan 2025 01:00

Bana da yatmadı

15 Nisan 2025 01:01

@Rukiye bir şey soracm arkadaşlar evde bakım başvurusu yaptık annem için kabul edildi hatta kendileri arayıp gelin raporunuz uygun başvurun denildi gittim başvurdum sed ödemesi kesilmez dediler ama şu an yatırılmamış sed yardımım için açılan hesaba 2 bin tl evde bakım maaşı yatmış sed yok ama

Sultan
Sultan
15 Nisan 2025 10:25

Aydın yatmadı yatan buradan bilgi versin

15 Nisan 2025 14:05

@Yasemin İstanbul yatmadı

16 Nisan 2025 00:07

İnşallah bu gece yatar saat 1 re kadar yatmazsa dahada yatmaz

15 Mayıs 2025 01:33

@İlayda sed yardım yattı mı

Smt
Smt
16 Şubat 2025 01:02

Sed ödemeleri tek seferlik paket grubu minimum 9600 TL olarak hesaplara 12:25 te yatırılmıştır

16 Ocak 2025 16:20

Arkadaşlar eksik yatan vrmi

Nurgül
Nurgül
15 Ocak 2025 17:43

Merhaba ben boşanma sürecindeyim bir kızım var ve gelirim yok çalışmıyorum evim kira normalde sed alıyordum bu ay sondu. 144 DÜ aradığım da bitmeden başvuru yapmamı istedi yaptığım halde değerlendirme olmadan uygun görülmedi yazılmış bugün tekrar başvurdum ama bu sefer bu böyle bir şeyle karşılaştım sebebi nedir acaba

15 Mayıs 2025 12:29

Merhaba tekrardan başvuru yaptınız mı ne oldu sonuç

15 Mayıs 2025 12:30

Benim de bu ay mayıs ayı yani bu ay son ne yapmam gerekiyor durumum aynı değişiklik yok

Aygül
Aygül
15 Haziran 2024 00:17

İstanbul sed yattı arkadaşlar

22 Haziran 2024 16:10

Ne zaman yattı acaba e devlette gözükmüyor

15 Kasım 2024 03:31

Kasım ayı yattı mı benim 15 inde gece 12 yi geçerken yatardı yatmamış (İstanbul)

11 Ocak 2025 20:36

Ne kadar alıyorsunuz

Sed Yardımı Yatmadı ile İlgili Şikayetler

Doğum Yardımı Ödemesinin Gecikmesi Ve Acil Ödeme Talebi

Aynur
19 Mart 01:57

Balıkesir Karesi'nde Sosyal Yardım Ödemesi Gecikti, Çocuğuma Bayramlık Alınamadı

Gonca

16 Mart 13:46

Çocuk Yardımı Ödemelerimin Geri Çekilmesi Ve Bilgilendirme Eksikliği

Merve
12 Mart 21:50

Sosyal Ve Ekonomik Destek Başvurusu Onaylandı; Ödeme Gelmedi Ve Açıklama Bekliyorum

Seçil
12 Mart 16:20