Çocuklarımı Geri Almak İstiyorum

19 Ocak 2024 15:30

Ben eşimle anlaşamadık boşanma kararı aldıydık ve biz bir çocuklarımızı yurda verdik ve şimdi eşimle barıştık ama çocuklarımız yurttalar biz yurdu aradığımız zaman bize çocuklarımızla ilgili hiçbir şekilde bilgi vermiyorlar ve yüzümüze telefonu kapatıyorlar. Benim 1 yaşındaki çocuğum orada yapamaz ve ben çocuğumu görmeye gittiğim de oğlum çok zayıflamış ben çocuklarım olmadan yaşayamam hiçbir şekilde bilgi alamıyorum 4 aylık oğlumu hastaneye götürmüşler ama bize bilgi vermediler.

19 Ocak 2024 12:02

Biz eşimle birlikte boşanma kararı aldıydık ve biz eşimle barıştık ama çocuklarımız yurtalar biz yurdu aradığımız zaman bize çocuklarımızla ilgili hiçbir şekilde bilgi vermiyorlar aradığımız zaman yüzümüze telefonu kapatıyorlar benim çocuklarım orada yapamazlar onların annesine ve babasına ihtiyaçları var ben çocuklarımızı görmeye gitimizde 1 yaşındaki oğlumun çok zayıfladığını gördüm ve 4 aylık oğlumun yüzü hep çizilmişti biz çocuklarımızı istiyoruz onlar olmadan yapamıyoruz

Yorumlar (8)

Deniz

Bence çocuklar ailesinin yanında kalsın

Deniz

Aile demek anne baba demek çocuk ebebeyinlerinin yanında daha iyi olur

Beyza
Beyza

Çocuklar engelli olabilir ya da boşanmalar olabilir hiçbir annenin ve babanın çocuklarını yurda vermesini istemem ama bazen insanlar bazen bunalabilir boşluğa düşebilir kısa süreli hatalı kararlar verebilir bu durumlarda devletin iyi niyetli olması lazım eğer aile çocuklarına eziyet etmiyorsa evladını geri isteyen aileye geri vermesi lazım çocuklar ailelerin yanında mutlu olur bu kanun mu her neyse yeniden gözden geçirilmeli yeni düzenleme yapılmalı gerekirse 1 ay ile 12 ay arası yurda verilip aile istediğinde geri alabilmeli keyfi değil tabii ki zorunlu haller aileden ağır hastalanan olur hastanede yatılı olur geçici yurda verilebilmeli

İsmail
İsmail

Herkese yakşamlar ben 18 yaşındyım sevdiğim kızı kaçırdım oda 18 girmesine 5 ay vardı ilk 1 hafta beraberdik ve Annesiyle konuşuyordu biz anlaşmıştık sonra made bağımlısı kuzeni kayıp ihbarı verdi kızı benden aldılar 4gündür çocuk esirgemede ben 4 gündür her şeyden kesildim uyuyamıyroum annesi bana hiçbir şey söylemiyor her gün gidiyorum polisi çağırıyorlar nasıl yapacağım veya nasıl yapabilirim bir fikrim kalmadı

Çocuklarımı Geri Almak İstiyorum
Fatmanur

Ayy inanamıyorum yani nasıl verirsiniz çocuk esirgeme kurumuna çocuklarınızı bir anne olarak hiç mi içiniz parçalanmadı anlamıyorum yani sizi bu nasıl vicdansızlıktır bir de ikisi de küçücükmüş daha anne şefkatine ihtiyaçları olduğunu bile bile nasıl yaptınız bunu şaşırıyorum eşimle benimde iki tane çocuğumuz var çok şükür eşimle aramız iyi ama boşansaydık bile asla evlatlarımı çocuk esirgeme kurumuna vermezdim onları görmeden dayanamazdım iki çocuğum olmasına rağmen ben şu an bile eşimle birlikte çocuk esirgeme kurumuna gidip bir evlat edinmeyi düşünüyorum bir çocuğu bile oradan kurtarmak çok güzel siz ise bir öz anne olarak bu kadar büyük bir hatayı yaptıktan sonra gelip burda dert yanıyorsunuz kendi yaptığınız hatanın suçunu hiç kimsede aramayın yazık herkes anne olamıyor işte

Sabit
Sabit

Sana bir büyük nasihatı, hiç kimseyi böyle ağız dolusu büyük büyük laflarla kınama, yaşarsın beterini yaşarsın

Fatmanur

Ben maddi durumu çok iyi bir insan değilim hayat şartları elbet zor biliyorum ancak her şeyden önce bir anneyim ben evlatlarımı ne pahasına olursa olsun ne koşulda olursak olalım asla bırakamam ülkemizde düşünce özgürlüğü var herkesin kendi düşüncesi tabi saygı duyarım

Deniz

Çok üzücü bir olay. Çocuklar oyuncak değil, vermeden önce 1000 kere duşunun. Yurt-çocuklar geri vermez-etkili yok. İl Sosyal Hizmet Müdürlüklerine gidersiniz. Tüm dosya beraber başvurursunuz, orada zaten sizin dosya olması lazım. +geri alabilmek sizin devlete kendini ispatlamak lazım:evin, daire uygun, temiz, bakımlı olması lazım. Buzdolabında yemekler, sizin çalıştığın yerde maaş miktarı... Başvurduğunuz zaman size kontrole gelecekler, bakacaklar şartlar eğer uygun sa Devlet kararı değiştirir, ve çocuklar geri alabilirsiniz. Kızmaya gerek yok. Siz verdiniz, devlet bakıma aldı. Devlet dosyaya bakar unutmayın.

Çocuklarım İçin Destek Alamıyorum, Ne Yapmalıyım?

23 Mayıs 2025 16:17

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kategorileri